Όσα μας «δίδαξε» η πρεμιέρα της Basket League

Όσα μας «δίδαξε» η πρεμιέρα της Basket League

Η πρώτη αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και to10.gr επιχειρεί να κάνει τον απολογισμό της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος.

Η πρώτη αγωνιστική της Basket League αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Δώδεκα ομάδες έκαναν πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα, βάζοντας εκ νέου στη ζωή μας το άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα.

Μετά από έξι παιχνίδια και ισάριθμους νικητές και ηττημένους, to10.gr επιχειρεί να κάνει τον απολογισμό των όσων συνέβησαν στα παρκέ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ξεχωρίζει φυσικά, η «αυτοκρατορική» ανατροπή του Άρη και η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ η επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα συνδυάστηκε από ένα ξέσπασμα της τελευταίας περιόδου, με το τελικό 103-78 επί της ΑΕΚ να διαμορφώνεται στο τέλος.

Το… παράδοξο της Λάρισας

Η ομάδα της Θεσσαλίας μπήκε με το δεξί στη Basket League, κερδίζοντας στη παράταση τον Κολοσσό Ρόδου με 81-77.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είδε τους Ροδίτες να επιστρέφουν στη τελευταία περίοδο από το -8 και να στέλνουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Ωστόσο, εκεί οι παίκτες ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στη νίκη, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Θοδωρή Ζάρα που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (5/5 τρίποντα).

Η Λάρισα κέρδισε κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ (43-27), με τον Κολοσσό να «πληρώνει» και τις 7/17 βολές που σούταρε στο παιχνίδι.

Αυτό όμως που είναι το οξύμωρο σε αυτή την περίπτωση, έγκειται στην αναλογία των ασίστ και των λαθών για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, έχοντας υποπέσει σε 23 (!) λάθη και μοιράσει 17 ασίστ, ενώ το σύνολο του Καντζούρη είχε 12 σφάλματα για 21 ασίστ.

Συνέχισε από εκεί σταμάτησε

Το Λαύριο κυριάρχησε απόλυτα του ΠΑΟΚ στη Πυλαία, φεύγοντας από τη Θεσσαλονική με το διπλό (73-89).

Η ομάδα του Σερέλη στηρίχθηκε στην απίστευτη τριάδα των γκαρντ που διαθέτει, με τους Κάρτερ, Σμιθ και Μουράτο να δίνουν ρεσιτάλ.

Οι δύο Αμερικανοί σκόραραν συνολικά 50 πόντους (Κάρτερ 28, Σμιθ 22), έχοντας 15/19 δίποντα, 6/12 τρίποντα και 2/3 βολές.

Από την άλλη, ο Έλληνας γκαρντ «έγραψε» double double στη στατιστική του, με 14 πόντους και 10 ασίστ, υποπίπτοντας μόλις σε 2 λάθη.

Διπλό με καθοριστικό Ρογκαβόπουλο

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με τον αγώνα του Περιστερίου με τον Προμηθέα, εκεί όπου η ομάδα της Πάτρας χρειάστηκε την συμβολή του Νίκου Ρογκαβόπουλου, για να γυρίσει στην αχαΐκή πόλη με τη νίκη.

Ο 21χρονος φόργουορντ ήταν καθοριστικός στο διπλό της ομάδας του με 81-88, ολοκληρώντας τον αγώνα με 15 πόντους (3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές) και 5 ριμπάουντ σε 20΄ συμμετοχής.

Το σημαντικότερο όμως ήταν πως μίλησε όταν κρινόταν το παιχνίδι, καθώς με 4:30΄ για το τέλος ανέλαβε δράση, πετυχαίνοντας 8 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Το σόου του Δίπλαρου

Η επιστροφή στη Basket League μετά από τέσσερα χρόνια ήταν νικηφόρα για τον Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για τους παίκτες του Νίκου Βετούλα, οι οποίοι επικράτησαν με 80-72, χάρη εν πολλοίς στα «μαγικά» του Νίκου Δίπλαρου.

Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους (2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8/9 βολές) 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ, γράφοντας 37 στο σύστημα αξιολόγησης, σε 33΄ συμμετοχής.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Δίπλαρος είχε τις 10 από τις 12 ασίστ του Απόλλωνα, δείχνοντας πως αν του δοθεί χρόνος και χώρος μπορεί να κάνει πολλά.

Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό 

Στο ένα από τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο ΣΕΦ. Η Ένωση ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική από ό,τι θα περίμενε κανείς, κοντράροντας στα ίσια τους ερυθρόλευκους για τρία δεκάλεπτα (70-62).

Στο τελευταίο όμως, ένα ξέσπασμα των παικτών του Μπαρτζώκα έφτανε για να αποκτήσει η νίκη τους διαστάσεις θριάμβου, με το επιμέρους σκορ να είναι 31-14 (103-78, 40΄).

Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό από την άμυνά του, την οποία είχε αμελήσει για 30΄. Ο Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ για δεύτερο σερί παιχνίδι, τελειώνοντας με 27 πόντους (9/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα) και 11 ριμπάουντ.

«Μαγεία» Χάνλαν, «αυτοκρατορική» ανατροπή

Το καλύτερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής έγινε στο Nick Galis Hall. Ο Άρης βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους στο ημίχρονο (24-43), ωστόσο με ένα επιμέρους σκορ 57-28 στο δεύτερο ημίχρονο, αντέστρεψε εντελώς την κατάσταση και «σόκαρε» έναν τραγικό Παναθηναϊκό (81-71).

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί, αν δεν ήταν σε ημιάγρια κατάσταση ο Ολιβιέ Χάνλαν. Ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους (9/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 37΄ που έμεινε στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ