Βasket League – Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί για το Ηρακλής – Περιστέρι

Βasket League – Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί για το Ηρακλής – Περιστέρι

Ο Ηρακλής υποδέχεται το Περιστέρι (10/10, 17:00) και ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε τους αριθμούς της αναμέτρησης για την 2η αγωνιστική της Basket League.

O Ηρακλής υποδέχεται το Περιστέρι στο Ιβανώφειο για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Αυτή η αναμέτρηση είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας στην χρονιά καθώς την 1η αγωνιστική είχε ρεπό, ενώ το Περιστέρι γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΕΣΑΚΕ παρουσιάζει τους αριθμούς της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Προμηθέα.

Δύο από τους τρεις εκπροσώπους της Stoiximan Basket League στο FIBA Europe Cup –ο τρίτος είναι ο Ιωνικός HNC Revolution- θα αναμετρηθούν αύριο (10/10, 17:00) στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής μπαίνει στο 30ό επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού είχε ρεπό στην 1η αγωνιστική, με τον «αέρα» της πρόκρισης στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Απέναντι του θα βρεθεί το Περιστέρι Vitabiotics που άρχισε την προσπάθεια του με την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα.

Πρώην «κυανοκίτρινοι», νυν «κυανόλευκοι»

Ο Τζος Χάγκινς υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο στο ματς της πρεμιέρας με τον Προμηθέα και δεν θα επιστρέψει ως αντίπαλος του Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Τρεις όμως «κυανόλευκοι» θα κοντραριστούν με την πρώην ομάδα τους, το Περιστέρι Vitabiotics. Πιο ιδιαίτερο θα είναι το αυριανό παιχνίδι για τον Γάιο Σκορδίλη.

Ο 33χρονος σέντερ πέρασε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στο Περιστέρι Vitabiotics, γεφυρώνοντας μάλιστα την ομάδα της Α2 με αυτήν της Stoiximan Basket League. Ήταν παρών σε εκείνη της σεζόν 2017-18 που κατέκτησε το Πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στο ελληνικό μπάσκετ και κέρδισε το εισιτήριο της επανόδου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίστηκε με την κυανοκίτρινη φανέλα τις τρεις σεζόν που ακολούθησαν. Σε αυτά τα τρία χρόνια, ο Σκορδίλης μέτρησε 71 συμμετοχές Πρωταθλήματος που τον κατέταξαν στην πρώτη 15άδα της σχετικής λίστας του Περιστερίου Vitabiotics στη Stoiximan Basket League.

«Κυανοκίτρινο» παρελθόν έχουν όμως ο προπονητής του Ηρακλή Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Γιάννης Αγραβάνης. Ο Σκουρτόπουλος ήταν στο «τιμόνι» του Περιστερίου Vitabiotics στην περίοδο 2009-10 μετρώντας 12 νίκες σε 26 αγώνες. Ο Αγραβάνης πέρασε τη διετία 2018-20 στην αθηναϊκή ομάδα και είναι ένας από τους 33 που έκαναν 50+ αγώνες με τη φανέλα της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (53).

Η ιστορία

Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ άρχισε να γράφεται στη σεζόν 1983-84. Από τότε αναμετρήθηκαν 45 φορές με ισορροπημένα αποτελέσματα αφού ο Ηρακλής έχει 23 νίκες έναντι 22 του Περιστερίου Vitabiotics. Στα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης, από καταβολής Α’ Εθνικής, οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν 16 επιτυχίες έναντι έξι του αντιπάλου τους.

Το Περιστέρι Vitabiotics έχει το προβάδισμα στους αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), μετρώντας 18 νίκες έναντι 15 του Ηρακλή, που ως γηπεδούχος πάντως έχει τον πρώτο λόγο με 10 νίκες σε 16 αγώνες. Οι «κυανοκίτρινοι» πάντως έφυγαν με τη νίκη από το Ιβανώφειο στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του σε αυτό, για τη Stoiximan Basket League, έστω κι αν στην περσινή σεζόν χρειάστηκαν την παράταση για να επικρατήσουν με 75-71 (Ολιβιέρ Χάνλαν 17π, 4ασ, Σκοτ Σαγκς 11π, 5ρ. – Στίβεν Γκρέι 26π, 6/11τρ, Μάρβιν Τζόουνς 9π, 15ρ.).

Πέρασαν σχεδόν 18 χρόνια από την τελευταία εντός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Περιστερίου Vitabiotics. Ήταν στις 25 Οκτωβρίου 2003 όταν επικράτησε με 80-62 (Ηλιάδης 24, Παπαδόπουλος 17 – Παπαμακάριος 19, Στιούαρτ 11). Από τότε όμως σημείωσε δύο εκτός έδρας νίκες, στον δεύτερο γύρο της ίδιας σεζόν (55-66) και στην περσινή σεζόν (70-79).

ΗΡΑΚΛΗΣ

*Για τον Ηρακλή αυτή θα είναι η πρεμιέρα του στο Πρωτάθλημα. Ως γηπεδούχος μετράει οχτώ συνεχόμενες νίκες στα ματς με τα οποία μπήκε στη Stoiximan Basket League. Η τελευταία ήττα στην έδρα του ήταν εκείνη της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος 1996-97, όταν δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό (72-76).

*Ο Γάιος Σκορδίλης απέχει τρία ριμπάουντ από τα 600 στη Stoiximan Basket League.

*Τέσσερα τρίποντα χρειάζεται ο Έλστον Τέρνερ για να φτάσει τα 50 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός έχει 46/107 (42,99%) σε 30 αγώνες.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης χρειάζεται ακόμη 10 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

* Δύο ριμπάουντ θα είναι αρκετά για τον Γιανίκ Μορέιρα, προκειμένου να γίνει ο 60ός παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου Vitabiotics που θα φτάσει τα 100 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*O Τσαντ Μπράουν είχε 13 πόντους και οχτώ ριμπάουντ στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα. Στα συνολικά 11 παιχνίδια του στη Stoximan Basket League, είχε επτά φορές 10+ πόντους και οχτώ φορές 8+ ριμπάουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ