Κολοσσός – Απόλλων 73-56 – Αντεπίθεση διαρκείας και πρώτη νίκη για τους Ροδίτες

Κολοσσός – Απόλλων 73-56 – Αντεπίθεση διαρκείας και πρώτη νίκη για τους Ροδίτες

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο (43-19), ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε εντός έδρας τον Απόλλωνα Πάτρας με 73-56 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League.

Την πρώτη αγωνιστική «έπεσε» στην παράταση απέναντι στη Λάρισα, ωστόσο όλα ήταν διαφορετικά στη δεύτερη, με τον Κολοσσό Ρόδου να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League, επικρατώντας με 73-56 του Απόλλωνα Πάτρας.

Οι γηπεδούχοι απλοποίησαν πολύ την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαν ένα επιμέρους σκορ 43-19 και παίρνοντας και μια μεγάλη διαφορά, που ίσως παίξει ρόλο στο τέλος του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, έχοντας ψυχολογία έπειτα και τη νίκη της πρεμιέρας επί του Ιωνικού και προηγήθηκαν με 11-15. Ωστόσο, οι Ροδίτες απάντησαν με ένα σερί 8-0, για να προηγηθούν αυτοί με +4 (19-15), 3:30 πριν το δεκάλεπτο. Τα υπολειπόμενα λεπτά μέχρι το τέλος της περιόδου ανήκαν στον Απόλλωνα, ο οποίος την έκλεισε με 21-25, χάρη σε ένα σερί 13-2.

Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειχνε τον Απόλλωνα να κυριαρχεί, παίρνοντας διαφορές που άγγιξαν το +7 (25-32, 27-34). Με αυτή την απόσταση πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (30-37), αλλά η επανάληψη ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους.

Ο Κολοσσός από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε πως δεν θα φύγει ηττημένος από το γήπεδο και φρόντισε να κυριαρχήσει στο παρκέ. Οι Ροδίτες έτρεξαν σερί 11-2 και προηγήθηκε με 41-39 στο 23΄. Έκτοτε το παιχνίδι μετατράπηκε σε μονόλογο, με το επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο να είναι 20-4, με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι 3 λεπτά πριν το τέλος με τον Τσαλμπούρη. Το τελικό +17 (73-56), μπορεί να αδικεί τους φιλοξενούμενους, αλλά δείχνει τη διαφορά των δύο ομάδων στο δεύτερο μέρος.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γουίλιαμς με 19, ενώ ο Μάτισεκ είχε 13. Για τον Απόλλωνα, Κόλεμαν και Τσαλμπούρης πέτυχαν 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ