Basket League – Όλα τα βλέμματα πάνω στον Ολυμπιακό (vids)

Basket League – Όλα τα βλέμματα πάνω στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Ολυμπιακός ήταν «τρομακτικός» απέναντι στο Λαύριο και to10.gr κάνει τον απολογισμό των όσων συνέβησαν στη 2η αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με τα όσα έκανε μέσα στο παρκέ του γηπέδου του Λαυρίου. Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τους «μεταλλωρύχους» με 108-72, έριξαν τη δεύτερη συνεχόμενη 100αρα στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η 2η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε, με τέσσερις ομάδες να «κρατάνε» την έδρα τους και δύο να φεύγουν με το διπλό. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετά πρόσωπα που έκαναν τη διαφορά και εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Σίγουρα ήταν ένα Σαββατοκύριακο που θα το θυμάται για καιρό ο Ιωσήφ Κολοβέρος, με τον γκαρντ του Ιωνικού να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Άρη και να είναι ο MVP της επικράτησης με 93-83.

Ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να πάρει ρεπό, με τους πράσινους όμως να κερδίζουν το ενδιαφέρον του κοινού με την ανακοίνωση της απόκτησης του 28χρονου Αμερικανού πόιντ γκαρντ Γιόγκι Φέρελ.

To10.gr κάνει τον απολογισμό του διημέρου και στέκεται στα στοιχεία που χάρισαν τα ροζ φύλλα αγώνα στις έξι ομάδες.

Τρομακτικός και κυριαρχικός

Το παιχνίδι του Λαυρίου με τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που έριξε την αυλαία της αγωνιστικής, με τους ερυθρόλευκους να χαρίζουν άλλη μια παράσταση στο κοινό τους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μοίρασαν σκορ και θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες ή παρακολούθησαν το παιχνίδι από τη τηλεόραση. Γρήγορο, άμεσο και αποτελεσματικό παιχνίδι από τους Πειραιώτες, που στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχουν μπει με άγριες διαθέσεις.

Το ημίχρονο τους βρήκε στο +11 (38-49), ωστόσο μια μαγική τρίτη περίοδος (13-39 επιμέρους) απλοποίησε κατά πολύ τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είχε έξι διψήφιους, με τον Ντόρσεϊ να ξεχωρίζει με 22 πόντους. Εκπληκτικά ποσοστά εντός παιδιάς, με 29/45 δίποντα και 12/24 τρίποντα, ενώ οι ασίστ ήταν οι διπλάσιες από τα λάθη (22-11).

Ατίθασα νιάτα 

Αν ο Ολυμπιακός ήταν λιγάκι πιο «γήινος», τότε ο Ιωνικός θα είχε κάθε λόγο να διεκδικεί κομμάτι της δημοσιότητας. Ο Κούρο Σεγκούρα «έδωσε» τα κλειδιά της ομάδας στον Ιωσήφ Κολοβέρο και ο 19χρονος έβγαλε και με το παραπάνω, ασπροπρόσωπο τον προπονητή του.

Ο δανεικός από τους ερυθρόλευκους, οδήγησε τους Νικαιώτες στην πρώτη τους νίκη στη φετινή Basket League (93-83 παρ.) απέναντι στον Άρη και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο νεαρός γκαρντ αγωνίστηκε 35:19΄ και είχε 23 πόντους (5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τα 7 λάθη να μην χαλάνε την γενικότερη εικόνα.

Συμπαραστάτης του ήταν ο 21χρονος Νίκος Χουγκάζ (δανεικός από τον Παναθηναϊκό), ο οποίος σημείωσε 18 πόντους (4/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή), 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε σχεδόν 40΄ που έμεινε στο παρκέ.

Στο «σπίτι» της είναι αλλιώς

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα για την Ένωση, καθώς ήταν το πρώτο της στο νέο της γήπεδο, στα Άνω Λιόσια. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου όμως δεν είχε πάει για… εκδρομή και μπόρεσε να δυσκολέψει για μεγάλο διάστημα τους παίκτες του Δέδα.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, αυτοί έβρισκαν ρυθμό και με πρωταγωνιστές τους Κολόμ (16π. 3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 31΄) και Γέλοβατς (21π., 4/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ σε 23΄) έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα (81-69), εκμεταλλευόμενοι και την κυριαρχία τους κοντά στο καλάθι (17/24 δίποντα).

Κέρδισε ο πιο ψύχραιμος

Στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος», ο Προμηθέας επικράτησε του ΠΑΟΚ με 84-77, χάρη κυρίως σε ένα σερί 8-0 στη τελευταία περίοδο (73-70, 81-70), αλλά και στην ψυχραιμία του, η οποία απουσίαζε από τον προπονητή του Δικεφάλου, Άρη Λυκογιάννη, που αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή προς το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι (2-0) είχαν για πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ρέι (17π. 3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 25΄), ενώ μοίρασαν πολύ καλά την μπάλα, τελειώνοντας με 23 ασίστ το παιχνίδι (11 λάθη).

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τα μόλις 7 λάθη του (16 ασίστ), με την ευστοχία πίσω από τα 6,75 να τον «πληγώνει» σε μεγάλο βαθμό (8/22).

Τρίποντη «εκτέλεση»

Ο Ηρακλής έκανε πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα (είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική) και ήθελε να μπει με το δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις του, παίζοντας μάλιστα δίπλα στον κόσμο του.

Το Περιστέρι όμως του χάλασε τη γιορτή και έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό (76-79) από μια δύσκολη έδρα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται εύστοχοι πίσω από το τρίποντο στις κρίσιμες στιγμές. Ο Ντάγκλας (27π,) έδωσε το προβάδισμα στον Γηραιό με 71-70 στο 36΄, αλλά η συνέχεια περιελάμβανε ένα τρίποντο από τον Μίλερ και δύο από τον ΜακΚρί για να «κόψουν» τα πόδια των γηπεδούχων που πίστεψαν πως μπορούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Οι Περιστεριώτες σούταραν με 9/16 τρίποντα, ισοσκελίζοντας έτσι τα 20 λάθη για τις 15 ασίστ που είχαν. Από την άλλη, ο Ηρακλής ήταν άστοχος πίσω από τα 6,75 (9/33), μην μπορώντας να καρπωθεί κάτι από τα έντεκα λιγότερα σφάλματα στα οποία υπέπεσε (20-9).

«Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός

Ο Απόλλων Πατρών έδειχνε να δυσκολεύει για ένα ολόκληρο ημίχρονο τον Κολοσσό στο κλειστό της Ρόδου (30-37, 20΄), αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν αντιστρόφως στο δεύτερο μέρος, εκεί όπου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 43-19 για να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στη Basket League (73-56).

Μπορεί η διαφορά να δείχνει μεγάλη, αλλά διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου ο Απόλλων σκόραρε μόλις τέσσερις πόντους (έμεινε άποντος για εφτά λεπτά) και ο Κολοσσός 20.

Πολύ χαμηλή δημιουργία από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τελείωσαν με 9 ασίστ, όσες είχε ο Στέφαν Ποτ για τους γηπεδούχους. Βέβαια, η κακή αυτή επίδοση δικαιολογείται από τα 11/29 δίποντα και 8/25 τρίποντα.

Από την άλλη, ο Γουίλιαμς ξεχώρισε για τους νικητές με 19 πόντους (1/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 2/3 βολες), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ 33΄ συμμετοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ