Basket League – Οι αριθμοί που ξεχωρίζουν στο ΠΑΟΚ – Ηρακλής

Basket League – Οι αριθμοί που ξεχωρίζουν στο ΠΑΟΚ – Ηρακλής

ΠΑΟΚ και Ηρακλής τίθενται αντιμέτωποι στην 3η αγωνιστική της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να παρουσιάζει τα νούμερα που ξεχωρίζουν σε αυτό το παιχνίδι.

Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (16/10, 20:00), με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ηρακλή και ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε τα νούμερα που ξεχωρίζουν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

ο πρώτο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 30ή Stoiximan Basket League θα διεξαχθεί το Σάββατο (16/10, 20:00) στο PAOK Sports Arena εκεί όπου ο ΠΑΟΚ mateco θα υποδεχτεί τον Ηρακλή. Οι δύο ομάδες αναζητούν την πρώτη νίκη τους στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού ο Δικέφαλος άρχισε με 0-2, χάνοντας από το Λαύριο Megabolt εντός και τον Προμηθέα εκτός έδρας, ενώ ο Ηρακλής μετά το ρεπό της πρεμιέρας ηττήθηκε στο Ιβανώφειο από το Περιστέρι Vitabiotics. Και οι δύο ομάδες γνώρισαν την ήττα το προηγούμενο διήμερο στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Πυλαία από τη Νίμπουρκ ενώ ο Ηρακλής και άρχισε την προσπάθεια του στους ομίλους του FIBA Europe Cup με ήττα στην Ολλανδία από τη Λέιντεν.

Ο Τέρνερ στην κοινή αλυσίδα ξένων παικτών

Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η λίστα των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων. Σε αυτήν πήρε θέση ο Έλστον Τέρνερ που το Σάββατο θα επιστρέψει στην Πυλαία ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ mateco, με τον οποίο πέρασε την περσινή σεζόν έχοντας 11,1 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 25 ματς Πρωταθλήματος.

Στο παρελθόν με τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκη έπαιξαν ακόμη ο Ουόλτερ Μπέρι, ο Χρβόϊε Χένιακ, ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο Ντάριους Γκάρετ, ο Μιλένκο Τέπιτς και ο Ουίλ Χάτσερ.

Η ιστορία

Από το 1964-65, την πρώτη σεζόν στην οποία ΠΑΟΚ mateco και Ηρακλής συνυπήρξαν στην πρώτη κατηγορία, έχουν πραγματοποιηθεί 102 αγώνες. Ο Δικέφαλος έχει σημαντικό προβάδισμα έχοντας αναδειχτεί νικητής στους 64 από αυτούς έναντι 38 του «Ημίθεου». Ακόμη πιο σαφές είναι το «ασπρόμαυρο» προβάδισμα στα εντός έδρας παιχνίδια, αφού μετράει 44 νίκες ως γηπεδούχος ενώ ο Ηρακλής σημείωσε οχτώ εκτός έδρας επιτυχίες.

Σχετικά πιο ισορροπημένη είναι η κατάσταση στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Από το 1992-93 ο ΠΑΟΚ mateco σημείωσε 28 νίκες και ο Ηρακλή 20, ενώ στα ματς που έγιναν με τον Δικέφαλο γηπεδούχο η διαφορά ήταν μεγαλύτερη αφού σημείωσε 21 νίκες σε 24 αγώνες.

Πέρασαν 20 χρόνια από την τρίτη και τελευταία, ως τώρα, εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ mateco. Ήταν στις 21 Απριλίου 2001 όταν επικράτησε με 85-83, έχοντας κορυφαίους τον Γιώργο Καράγκουτη με 21 και τον Φράνκο Νάκιτς με 19 πόντους. Για τον ΠΑΟΚ mateco σε εκείνο το παιχνίδι ο Γιάννης Γιαννούλης είχε 20 και ο Γιώργος Σιγάλας 19 πόντους. Ήταν και η μοναδική φορά, στα χρόνια της Stoiximan Basket League, που ο Δικέφαλος ηττήθηκε ως γηπεδούχος σε ματς κανονικής περιόδου. Νίκησε στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια, επτά από τα οποία ήταν μετά από το παιχνίδι του 2001.

Στο ματς της περσινής σεζόν που έγινε για τη 12η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ mateco είχε επικρατήσει με 79-72 (Μάλκολμ Γκρίφιν 16, Ζερμέιν Λοβ 12π, 6ρ, 3ασ. – Ολιβιέρ Χάνλαν 17, Ουίλ Χάτσερ 11π, 5ασ.).

ΠΑΟΚ MATECO

*Η πρώτη ασίστ του Μάλκολμ Γκρίφιν θα είναι και η 300ή του Stoiximan Basket League.

*Ένα επιθετικό ριμπάουντ χρειάζεται ο Βλάντο Γιάνκοβιτς για να φτάσει τα 300 ενώ το επόμενο κλέψιμο του θα είναι το 200ό στην κατηγορία.

*Αρνητικό ranking είχε ο Βασίλης Τολιόπουλος και στα δύο πρώτα ματς του Πρωταθλήματος (-1 με το Λαύριο Megabolt, -4 με τον Προμηθέα) ενώ δεν είχε ούτε ένα στα προηγούμενα 24 παιχνίδια του.

ΗΡΑΚΛΗΣ

*Ο Τράβις Ντάνιελς θα κάνει ντεμπούτο με τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και με τέσσερα ριμπάουντ θα φτάσει τα 400 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέρασε δύο σεζόν στο Ρέθυμνο Cretan Kings και μία στον Κολοσσό H Hotels.

*Τέσσερις πόντους μακριά από τους 800 στη Stoiximan Basket League είναι ο Γιάννης Κουζέλογλου. Παράλληλα απέχει επτά αμυντικά ριμπάουντ από τα 500.

*Δύο τρίποντα μακριά από τα 50 εύστοχα βρίσκεται ο Γιάννης Αγραβάνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ