Ο Τζούστον και τα ρεκόρ του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Τζούστον και τα ρεκόρ του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Σακούρ Τζούστον ήταν εξαιρετικός για τον Άρη απέναντι στην ΑΕΚ, με τους κίτρινους να σημειώνουν ορισμένα ρεκόρ, παρά την ήττα.

Ο Άρης προσπάθησε κόντρα στην ΑΕΚ στα Λιόσια, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζούστον με 12 πόντους και 18 ριμπάουντ, αλλά είδε τον Πετρόπουλο να τον «σκοτώνει» στο τέλος σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι «βράζουν» με τη διαιτησία.

Ο Τζούστον ήταν κυριαρχικός γι’ άλλο ένα ματς στον τομέα των ριμπάουντ, μαζεύοντας 18, μετά τα 12 κόντρα στον Ιωνικό, έχοντας και 12 πόντους μετά τους 20 κόντρα στους Νικαιώτες, σε ένα ακόμα double-double και μαζί με τον Κουνπάλι είναι οι μόνοι με δύο τέτοιες εμφανίσεις ως τώρα στην Basket League.

Τα 20 ριμπάουντ που μάζεψε ο φόργουορντ του Άρη αποτελούν ρεκόρ ως τώρα στο μπρωτάθλημα, ξεπερνώντας τα 14 των Τιλί και Ντι Λέο, αλλά ε΄λιναι και ρεκόρ 20ετίας για τον Άρη, όντας η καλύτερη επίδοση για παίκτη του συλλόγου μετά τα 19 του Τζέιμς Φόρεστ κόντρα στον Μύλωνα, από τις 21 Απριλίου 2001.

Το νούμερο αυτό κατέστησε επίσης τον Τζούστον ως τον 13ο παίκτη του Άρη που κατεβάζει 18 ριμπάουντ και πάνω στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ενώ αποτελεί και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της τελευταίας τερτραετίας, όταν ο Μιλουτίνοφ είχε 18 σε έναν αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 20 Απριλίου 2019.

Καλύτερο νούμερο πριν από αυτό ήταν τα 20 του Λίον Γουίλιαμς με την Καβάλα κι εκείνος σε εκτός έδρας ματς κόντρα στην «Ένωση» με 20, τη σεζόν 2015-2016.

Με τα 16 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες ο Άρης έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που ξεπερνά τα 9.000 στην ιστορία της Basket League, μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο 891ο ματς του στην κατηγορία.

Πέραν όμως των θετικών ρεκόρ, ο «Αυτοκράτορας» σημείωσε κι ένα αρνητικό. Σημείωσε 0.73 πόντους ανά κατοχή, κατεβάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Απόλλωνα και της Λάρισας από την 2η και 3η αγωνιστική αντίστοιχα. και η ΑΕΚ βέβαια κινήθηκε σε παρόμοιες χαμηλές πτήσεις με 0.76 από πλευράς της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ