Basket League – Ο «εκτελεστής» Ρέι, ο «μεταμορφωμένος» Γόντικας και ο αξιόμαχος Ηρακλής

Basket League – Ο «εκτελεστής» Ρέι, ο «μεταμορφωμένος» Γόντικας και ο αξιόμαχος Ηρακλής

Η τέταρτη αγωνιστική της Basket League αποτελεί παρελθόν και to10.gr παρουσιάζει τα στοιχεία του διημέρου που ξεχώρισαν.

Τέταρτη αγωνιστική ήταν και πάει για τη Basket League. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή του φίλαθλου κοινού, με τις δώδεκα ομάδες που αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο να ανεβάζουν ρυθμό με το πέρασμα του χρόνου.

Το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου «φιλοξένησε» ενδιαφέροντα παιχνίδια και to10.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που  ξεχώρισαν από την δράση στα ελληνικά παρκέ.

Ο καλύτερος εν Ελλάδι Ρέι

Ο Προμηθέας άφησε πίσω τις δύο σερί ήττες από Ολυμπιακό και Βαλένθια σε Ελλάδα και Ευρώπη και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 91-77 της Λάρισας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Λουίς Κασιμίρο ήταν ο Κέντρικ Ρέι. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους (5 – 8 δίποντα, 5 – 8 τρίποντα, 4 – 4 βολές) σε 23΄ , γράφοντας 31 στο σύστημα αξιολόγησης. Πρόκειται για την κορυφαία επιθετική του συγκομιδή στα ελληνικά του πεπραγμένα, με την προηγούμενη να έρχεται με τη φανέλα της ΑΕΚ και στον αγώνα απέναντι στον Κολοσσό (23π., 8/16 σουτ).

Παράλληλα, ο Ρέι ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα, καθώς 29 είχαν πετύχει και οι Σαλούστρος – Μπράουν. Η κορυφή ανήκει στον Κλαβέλ, ο οποίος «φόρτωσε» το καλάθι της ΑΕΚ με 45 πόντους, ενώ ο Έλις καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 35.

Ο Γόντικας των ρεκόρ 

Ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να πάρει το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα, φεύγοντας από τη Ρόδο με ήττα (88-81). Ωστόσο, ο Κούρο Σεγκούρα κρατά στα θετικά την εμφάνιση του Κωστή Γόντικα, ο οποίος τη φετινή χρονιά έχει αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του δίνει ο Ισπανός τεχνικός και δείχνει στα 27 του χρόνια να κάνει το step up στην καριέρα του.

Ο Έλληνας σέντερ έμεινε 37΄ στο παρκέ του κλειστού της Ρόδου και ολοκλήρωσε με 21 πόντους (7 – 11 δίποντα, 1 – 3 τρίποντα,  4 – 5 βολές), 12 ριμπάουντ και 2 τάπες, έχοντας 31 στην αξιολόγηση. Συνολικά τη φετινή σεζόν μετρά 11,5 πόντους (17 – 32 δίποντα, 1 – 3 τρίποντα, 9 – 11 βολές), 7,5 ριμπάουντ και 1,5 τάπα σε 30΄ κατά μέσο όρο.

Ο Γόντικας έφυγε από το «Νησί των Ιπποτών» με τρία ρεκόρ καριέρας (πόντοι, ριμπάουντ, αξιολόγηση), με τα προηγούμενα να έρχονται με τη φανέλα της ΑΕΚ στα περσινά playoffs.

Οι αριθμοί, αν και σε μικρότερο δείγμα, είναι ακόμα καλύτεροι στο FIBA Europe Cup για τον 27χρονο. Σε σύνολο δύο αγώνων, μετράει 17 πόντους (15 – 20 δίποντα, 4 – 6 βολές), 7,5 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ σε 27,5΄ συμμετοχής.

Ο Ηρακλής που αδικεί τον εαυτό του

Ο Ηρακλής κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό για 45΄ στο Ιβανώφειο, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έκπληξη, γνωρίζοντας την ήττα με 96-90 στην παράταση. Ο Γηραιός, που πλέον θα καθοδηγείται από τον Στέργιο Κουφό, έδειξε πως το ρόστερ που διαθέτει δεν είναι για να παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η αλήθεια είναι πως οι «κυανόλευκοι» έχουν αδικήσει τον εαυτό τους στην πλειοψηφία των εφετινών παιχνιδιών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα δύο ευρωπαϊκά για τους ομίλους του FIBA Europe Cup, απέναντι σε Λέιντεν και Μπαχτσεσεχίρ.

Με παίκτες όπως ο Τόνι Ντάγκλας και ο Γιάννης Αγραβάνης, οι οποίοι έδειξαν τις ικανότητές τους απέναντι στους ερυθρόλευκους τελειώνοντας με 20 και 22 πόντους αντίστοιχα, το σίγουρο είναι πως με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται όλο και καλύτερος ο Ηρακλής και με «όπλο» το Ιβανώφειο θα βελτιώνει συνεχώς την εικόνα και θα παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ