Ο Νεοκλής Αβδάλας έγινε ο νεότερος σκόρερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού (vid)

Ο Νεοκλής Αβδάλας έγινε ο νεότερος σκόρερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού (vid)

Ο Νεοκλής Αβδάλας έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου και έγινε ο νεότερος που το καταφέρνει στην ιστορία του τριφυλλιού.

Ο Νεοκλής Αβδάλας το «έπιασε» από εκεί που το άφησε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ στην πράσινη ιστορία. Ο 15χρονος εκτός από νεότερος που έχει αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό σε επίσημο παιχνίδι, είναι πλέον και ο νεότερος που έχει πετύχει καλάθι με την πράσινη φανέλα. Ο Δημήτρης Πρίφτης τον άφησε στο παρκέ για 12:25΄ στον αγώνα με τον Κολοσσό για την 5η αγωνιστική της Basket League και ο μικρός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ο Αβδάλας πήρε προσπάθειες για σουτ και σκόραρε με 4:18΄ να απομένουν για τη λήξη του παιχνιδιού, κάνοντας το 72-49 υπέρ των πράσινων. Ένα ιστορικό καλάθι, με τον 15χρονο να προσπερνάει τον Χαραλαμπόπουλο για μία ημέρα και να γίνεται ο νεότερος που γράφει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού. Ο νυν παίκτης της Βενέτσια είχε σκοράρει σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 28 ημερών σε αγώνα κυπέλλου απέναντι στον Πανιώνιο τον Οκτώβριο του 2012, αλλά πλέον ο Αβδάλας το έκανε όντας 15 ετών, 8 μηνών και 27 ημερών. Μάλιστα δεν έμεινε στους δύο πόντους, ευστοχώντας και πίσω από τα 6,75, ολοκληρώνοντας με 5 πόντους (1-2 δίποντα, 1-2 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ.

Δείτε τα δύο καλάθια που πέτυχε ο Αβδάλας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ