Ο Προμηθέας έφτασε τις 88 νίκες και ξεπέρασε το Ηράκλειο

Ο Προμηθέας έφτασε τις 88 νίκες και ξεπέρασε το Ηράκλειο

Ο Προμηθέας μετά την νίκη του επί του Ιωνικού με 88-65 στην Νίκαια έφτασε τις 88 νίκες στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε το Ηράκλειο.

Ο Προμηθέας Πάτρών μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Ιωνικού στην Νίκαια με 88-65 έφτασε τις 88 νίκες στην επαγγελματική κατηγορία και ξεπέρασε την ομάδα του Ηρακλείου. Πλέον, βρίσκεται στην 14η θέση της λίστας, βάζοντας πλέον στόχο τις 96 νίκες του Πανελληνίου.

Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες και στη Stoiximan Basket League με την επικράτηση του επί του Ιωνικού HCN Revolution και αυτό το αποτέλεσμα είχε ξεχωριστή, στατιστική αξία. Ήταν η 88η για την ομάδα της Πάτρας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και της έδωσε τη 14η θέση στη σχετική λίστα.

Ο Προμηθέας έφτασε τις 88 νίκες σε 156 αγώνες και ξεπέρασε το Ηράκλειο που είχε 87 νίκες σε 228 αγώνες στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Επόμενο βήμα για την αχαϊκή ομάδα στη σχετική, ιστορική λίστα της Stoiximan Basket League είναι η 13η θέση στην οποία βρίσκεται με 96 νίκες ο Πανελλήνιος.

Η αχαϊκή ομάδα που είχε για πρώτη φορά για το Πρωτάθλημα στον πάγκο της τον Ηλία Ζούρο, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και κυρίως στα αμυντικά. Είχε τα διπλάσια από τον Ιωνικό HNC Revolution, 34 έναντι 17 και η διαφορά των 17 αμυντικών ριμπάουντ είναι η μεγαλύτερη του φετινού Πρωταθλήματος αφού 12 περισσότερα είχαν κόντρα στον Προμηθέα ο Ολυμπιακός και ο Άρης.

Ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στις ασίστ αφού ο Προμηθέας είχε υπερτριπλάσιες από τον Ιωνικό HNC Revolution. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου «έγραψε» 30 ασίστ που είναι νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο είχε ο Ολυμπιακός με 27 τελικές πάσες στο ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ. Οι 30 ασίστ πάντως δεν αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για τον Προμηθέα που είχε 35 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα της σεζόν 2019-20.

Νέο ρεκόρ περιόδου όμως αποτελεί και ο συντελεστής του +21 δεδομένου ότι οι Νικαιώτες έμειναν στις εννιά. Το προηγούμενο ήταν το +15 του Ολυμπιακού απέναντι στο Λαύριο Megabolt για τη 2η αγωνιστική με 22 έναντι επτά.

Ο Προμηθέας επέδειξε εντυπωσιακή πολυφωνία αφού ήταν η πρώτη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος που είχε έξι διαφορετικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό είχε συμβεί συνολικά τέσσερις φορές στο περσινό Πρωτάθλημα, δύο από το Λαύριο Megabolt και μία από Κολοσσό H Hotels και Ιωνικό HNC Revolution.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Νίκος Γκίκας έμεινε για 14:48 στο παρκέ αλλά πρόλαβε να μοιράσει τέσσερις ασίστ που τον κατέστησαν τον 18ο πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 695 ασίστ και ξεπέρασε τον Μπάιρον Ντίνκινς που είχε 693.

*Θέση στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Προμηθέα στην κατηγορία πήρε ο Τζεράι Γκραντ. Ο Αμερικανός σέντερ που είχε 14 πόντους χθες, έφτασε τους 383 με τον Προμηθέα για να προσπεράσει τον Ρίον Μπράουν που είχε 378 στη σεζόν 2018-19.

*Τις 300 εύστοχες βολές σε 253 αγώνες καριέρας έφτασε ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ είχε χθες 7/7 και πλέον μετράει συνολικά 303/357 (84,87%).

*Ο Δημήτρης Αγραβάνης σημείωσε το μοναδικό double-double των τριών χθεσινών αγώνων της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League έχοντας 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έφτασε για δεύτερη φορά σε μία τέτοια επίδοση φέτος μετά το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη στο οποίο είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Έτσι ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τα δύο double-double που έχουν ακόμη Ουσμάν Κρουμπάλι, Σακούρ Τζούστον, Τζεράι Γκραντ, Γιάννης Κουζέλογλου και Σάσα Βεζένκοφ. Ο Προμηθέας είχε για τέταρτη, συνεχόμενη αγωνιστική μια τέτοια επίδοση αφού πριν το back to back του Αγραβάνη, το ίδιο έκανε στα ματς της 4ης και της 5ης αγωνιστική ο Τζεράι Γκραντ. Έτσι ο Προμηθέας έφτασε τον Άρη στην κορυφή της λίστας με τέσσερα double-double.

*Αλάνθαστος εντός πεδιάς ήταν ο Ντάριο Χαντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Προμηθέα είχε 5/5 δίποντα αλλά το ρεκόρ κρατάει με 6/6 ο Τζεχάιβα Φλόιντ από το ματς της 3ης αγωνιστικής μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ιωνικού HNC Revolution.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ