Τακιανός – «Να ανακάμψουμε ψυχολογικά»

Τακιανός – «Να ανακάμψουμε ψυχολογικά»

Ο Φώτης Τακιανός παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Λάρισας και στάθηκε στην ψυχολογική ανάκαμψη των παικτών του.

Η ψυχολογική ανάκαμψη των παικτών της Λάρισας, είναι το ζητούμενο για τον νέο τεχνικό των Θεσσαλών, Φώτη Τακιανό. Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Παπανικολουλο, ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ, με το ντεπούτο του να είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή (21/11), απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, για την 8η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League.

«Είναι δεδομένο ότι η ομάδα είναι σε μία δύσκολη κατάσταση αλλά εδώ θα ήθελα να βάλω τις εξής παραμέτρους. Αρχικά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος, υπήρχαν διάφορες ατυχίες θα τις χαρακτήριζα στην ομάδα οι οποίες στερήσανε να παρουσιάσει αυτό που θα μπορούσε», είπε ο Τακιανός και συνέχισε: «Παρ’ όλα αυτά τα αποτελέσματα δεν ήρθανε και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να αλλάξει την ψυχολογία της.

Καταλαβαίνετε ότι μετά από συνεχόμενες ήττες ίσως κλονίζεται η αυτοπεποίθηση, η εμπιστοσύνη, και θα πρέπει να υποστηρίξουμε τους παίκτες γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο αποδίδεις όταν είσαι καλά ψυχολογικά. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες, θα πρέπει να βοηθήσουμε το σύνολο ώστε να ανακάμψει ψυχολογικά. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι σαφώς να βελτιώσουμε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, να παίζουμε καλύτερα, να γίνουμε σκληρότεροι στην άμυνα, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Η βοήθεια που μπορώ να δώσω στην ομάδα είναι να γίνει σκληρή και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια ώστε να είμαστε ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Αναφερόμενος σε μία πιθανή «αναδιάταξη» του ρόστερ, δήλωσε: «Κοιτάξτε να δείτε το πρώτο πράγμα που κάνω αυτή τη στιγμή και σίγουρα ξέρετε ότι βρίσκομαι μόλις μία μέρα εδώ, είναι να αξιολογήσω το υπάρχον υλικό. Εδώ ήρθα για να χτίσω που σημαίνει ότι πρώτα θα γίνει αξιολόγηση, θα δούμε ποια παιδία μπορούνε να μας βοηθήσουνε να επιτύχουμε το στόχο μας και σαφώς εάν διακρίνω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ή ότι πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα κατά κάποιο τρόπο, έχω συζητήσει ήδη με τη διοίκηση και έχω πάρει το πράσινο φως να το κάνω. Πρώτα όμως θα κάνω επαναλαμβάνω μία αυστηρή αξιολόγηση στο υπάρχον υλικό ώστε ούτε η ομάδα σε προτεραιότητα αλλά ούτε και οι παίκτες να αδικηθούνε».

Οσο για το τι χρειάζεται η Λάρισα για να πάρει τη νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, είπε: «Αυτά τα τρία παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε είναι από τα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος και δεν πρέπει ούτε να κρυβόμαστε ούτε να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις. Κοιτάξτε έχοντας μία μέρα στη Λάρισα θα κοιτάξω το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ αρχικά, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο.

Φυσικά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είμαστε το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα είμαστε το αουτσάιντερ και όπως είπα προηγουμένως θα έχει προτεραιότητα το αμυντικό κομμάτι. Θα είμαστε μία ομάδα που θα έχει διαφορετική ψυχολογία και το γεγονός ότι είμαστε αουτσάιντερ σε αυτό το παιχνίδι μας δίνει κίνητρο να διεκδικήσουμε τη νίκη με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Για τα άλλα δύο παιχνίδια που αναφέρατε σαφώς και η διαφορά μεταξύ μας είναι μεγάλη, αλλά θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πριν από αυτά τα παιχνίδια γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κενό και η ομάδα μας θα παρουσιαστεί πολύ πιο βελτιωμένη και θα έχω να σας πω περισσότερα πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ