Ολυμπιακός – Πού να πας με 4/27 τρίποντα και 1/16 από Σλούκα, Ντόρσεϊ, Γουόκαπ;

Ολυμπιακός – Πού να πας με 4/27 τρίποντα και 1/16 από Σλούκα, Ντόρσεϊ, Γουόκαπ;

Ο Ολυμπιακός έχασε τον εαυτό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα... έσπασε, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους σουτέρ του.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε απολύτως φυσιολογικά στο ΣΕΦ. Ηττήθηκε, διότι δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση. Δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει πνευματικά σε ένα παιχνίδι τρομερών απαιτήσεων, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά έναν αντίπαλο σαφώς κατώτερο αγωνιστικά. Με λιγότερες ποιοτικές λύσεις στα χέρια του και ο οποίος μπορούσε να παίξει μόνο ένα πράγμα. Αυτό έκανε, λοιπόν και για αυτό νίκησε. Με τον Ολυμπιακό να κάνει σχεδόν τα πάντα λάθος.

Ο Μουσταφά Φαλ είναι ένας σπουδαίος σέντερ. Εκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Αλλά δεν έφτανε. Και στο φινάλε του αγώνα, μάλιστα, δεν αξιοποιήθηκε καθόλου. Με τον Ολυμπιακό να μην «τροφοδοτεί» τον καλύτερο παίκτη του, που έκανε πλάκα στη ρακέτα (17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 μπλοκ, 9 κερδισμένα φάουλ, μηδέν λάθη και ράνκινγκ 35!) και να επιλέγει να παίξει από την περιφέρεια. Με τα ποσοστά, να προκαλούν θλίψη!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρω σε το παιχνίδι με 4/27 τρίποντα! Δεν είναι λάθος, είναι πραγματικό το ποσοστό. Και όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι η περιφέρειά σου είναι κατώτερη των περιστάσεων, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς παίκτης δεν έβαλε πάνω από ένα τρίποντο. Ο Ντόρσεϊ τα «έσπασε» με 1/7, ο Σλούκας δεν βρήκε στόχο ποτέ (0/5), το ίδιο και ο Γουόκαπ (0/4), με τον τελευταίο να παίρνει τρία τρίποντα στο φινάλε, αμαρκάριστος, αλλά κρύος από τον πάγκο. Ο Βεζένκοφ έβαλε το πρώτο στο 2ο λεπτό του ματς και μετά έχασε τα άλλα τρία που επιχείρησε (1/4). Ο Παπανικολάου το ίδιο (1/4).

Ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του, την ψυχραιμία του, την ταυτότητά του, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν εμφανώς ανώτερος, εμφανώς «είχε» τον αντίπαλό του, αλλά έκανε ό,τι έπρεπε, για να χάσει το ροζ φύλλο. Και είναι σαφές ότι με 4/27 τρίποντα, με μηδέν εύστοχα στο φινάλε και δίχως διαύγεια σε άμυνα και επίθεση στο 4λεπτο μπλακ άουτ του φινάλε, το ντέρμπι λογικά πήγε στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Που πήρε το μομέντουμ, πήρε 7 τρίποντα στο 4ο δεκάλεπτο και κυρίως πήρε ψυχολογία. Και το καλάθι στο φινάλε έμοιαζε με βαρέλι.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Η πρώτη εντός έδρας ήττα στο ΣΕΦ για τη φετινή σεζόν πρέπει να αποτελέσει ένα γερό ταρακούνημα για όλους. Καθώς τα παιχνίδια που έρχονται, σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, είναι πιθανό να έχουν αντίστοιχη ή και ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Το «πρέπει» της νίκης δεν πρέπει να λυγίζει τους παίκτες. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ