Ο Αγραβάνης δεύτερος ριμπάουντερ του Προμηθέα

Ο Αγραβάνης δεύτερος ριμπάουντερ του Προμηθέα

Ο Δημήτρης Αγραβάνης κατάφερε ένα σημαντικό επίτευγμα στον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς έγινε ο 2ος ριμπάουντερ στα χρονικά του Προμηθέα στο πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο χθεσινό παιχνίδι του Προμηθέα Πατρών με την ΑΕΚ για την Basket League πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς έγινε ο δεύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα ο Αγραβάνης μάζεψε επτά ριμπάουντ και έφτασε συνολικά τα 319 και άφησε πίσω του τον Μουχάμεντ Φαγιέ (316) και τον Ολεξάντερ Λίποβι (315).

Αναλυτικά όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος:

Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 2ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 319 και άφησε πίσω του τον Μουχάμεντ Φαγιέ (316) και τον Ολεξάντερ Λίποβι (315).

Ο διεθνής φόργουορντ κλέβοντας μία φορά την μπάλα, έγινε ο 6ος παίκτης του Προμηθέα που έφτασε τα 50 στο Πρωτάθλημα.

*Ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του Προμηθέα με διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 11 με τους οποίους έγινε ο 77ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τους 1.900 οπότε μετράει πλέον αντίστροφα για να σπάσει το «φράγμα» των 2.000.

Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ…

*Είχε 2/7 τρίποντα και με αυτά έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία που έφτασε τα 50.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 12ος παίκτης του Προμηθέα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Μέσα από την 41η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Τζεράι Γκραντ έφτασε τις 100 εύστοχες βολές. Είχε χθες 2/2 και πλέον μετράει 101/148 (68,24%).

Ο Αμερικανός με τους 14 πόντους που σημείωσε κόντρα στην πρώτη ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα, έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τους 400.

*Ο Αζάια Μάιλς έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίδοση πόντων στο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας 13 ενώ η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των εννιά που σκόραρε κόντρα σε Απόλλωνα Oscar και Ιωνικός HNC Revolution.

*Ο Κέντρικ Ρέι είχε 1/8 τρίποντα και μπήκε στη λίστα των παικτών που είχαν τουλάχιστον επτά άστοχα σουτ από την περίμετρο στη φετινή σεζόν. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει ο Ζίριους Ουίλιαμς του Άρη με εννιά άστοχα κόντρα στην ΑΕΚ (5/14).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Προμηθέας έκανε πολύ καλή δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ αφού ανανέωσε 21 επιθέσεις του έναντι έξι της ΑΕΚ. Αυτό το +15 αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν το +13 που έκανε ο Ιωνικός HNC Revolution απέναντι στον Απόλλωνα Oscar στην πρεμιέρα, με 21 επίσης επιθετικά ριμπάουντ έναντι οχτώ του αντιπάλου του.

Από τα 21 επιθετικά ριμπάουντ πήρε 24 πόντους που αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν οι 22 που είχε ο Ηρακλής στο ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στη Λάρισα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ