Ολυμπιακός – Απόλλων Πάτρας 98-78 – «Σόου» ΜακΚίσικ με Απόλλωνα

Ολυμπιακός – Απόλλων Πάτρας 98-78 – «Σόου» ΜακΚίσικ με Απόλλωνα

Με τον Σακίελ ΜακΚίσικ να κάνει μεγάλο παιχνίδι πετυχαίνοντας 22 πόντους, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας με σκορ 98-78 και πλέον στρέφει την προσοχή του στη διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας με σκορ 98-78, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στης Basket League, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Σακίελ ΜακΚίσικ που έδωσε πραγματικό… σόου στο δεύτερο ημίχρονο και δήλωσε παρών ενόψει της διαβολοβδομάδας που ακολουθεί στη Euroleague με Μπάγερν Μονάχου (15/12) και Βιλερμπάν (17/12).

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και γύρισαν την μπάλα στην επίθεση βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Νίκου Βετούλα, που έπαιξε πάρα πολύ καλά και σε κάποια σημεία της αναμέτρησης δεν άφησαν τους Πειραιώτες να πιστέψουν πως μπορεί να επικρατήσουν εύκολα.

Κορυφαίος για του γηπεδούχους ήταν φυσικά ο ΜακΚίσικ που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 2 ασίστ, ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι Λαρεντζάκης (13), Σλούκας (10), Μάρτιν (10) και Ζαν Σαρλ (10). Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους ο Γιώργος Τσαλμπούρης είχε 18 πόντους και 17 ο Ντεζόν Ντέιβις.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, επιβάλλοντας από νωρίς έναν γρήγορο ρυθμό στην επίθεση, τον οποίο ο Απόλλων προσπαθούσε να ακολουθήσει αλλά δεν μπορούσε σε μεγάλο βαθμό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα γυρνούσαν εξαιρετικά την μπάλα, «τρυπώντας» την αντίπαλη άμυνα και βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη.

Ειδικότερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα εύστοχοι από τη γραμμή των 6,75 κυρίως χάρη στους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σακίελ ΜακΚίσικ. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πίεσε πολύ στον τομέα των ριμπάουντ, παίρνοντας κάποια επιθετικά που έφεραν σε ανισορροπία των άμυνα των Πειραιωτών πετυχαίνοντας έτσι να μην ξεφύγει πολύ το σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (51-38).

Στην τρίτη περίοδο ο Απόλλων πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό, βρίσκοντας λύσεις με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να κάνει πολύ καλό ματς, όπως και ο Τόμας Κλίβελαντ. Από την άλλη πλευρά, οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον ΜακΚίσικ να μην αφήνει το… πόδι από το γκάζι και με δικούς του συνεχόμενους πόντους να κρατά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν σωστή διαχείριση, βρίσκοντας το… χέρι τους στην επίθεση και δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να πιστέψει πως μπορεί να πλησιάσει, παίρνοντας την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ