Ηρακλής – Ιωνικός Νίκαιας 89-84

Ηρακλής – Ιωνικός Νίκαιας 89-84

Ο Ηρακλής παραλίγο να την... πληρώσει στο τέλος κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας, όμως τελικά έφτασε στη νίκη με σκορ 89-84, στο «Ιβανώφειο», παίρνοντας σημαντική βαθμολογική «ανάσα».

Μια άκρως σημαντική, βαθμολογικά, νίκη πήρε ο Ηρακλής, επικρατώντας με σκορ 89-84 του Ιωνικού Νίκαιας, στο «Ιβανώφειο», για το πλαίσιο της 8η αγωνιστικής της Basket League.

Ο «γηραιός» πήρε «ανάσα» με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 2-6 (και δύο ματς λιγότερα), τη στιγμή που οι Νικαιώτες έπεσαν στο 3-5 (δύο ματς λιγότερα) και τη 12η θέση.

Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Τόνι Ντάγκλας με 25 πόντους, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Γιάννης Κουζέλογλου με 23. Από την άλλη πλευρά, ο Γιουτζίν Τζέρμαν μέτρησε 27 πόντους και ο Ρεϊβόντε Ράις 13.

Ο Ηρακλής καλύτερα την αναμέτρηση και επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα τα ηνία στο σκοράρισμα. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Κώστα Μέξα αύξανε το προβάδισμα, με τον Ιωνικό να μην μπορεί να ακολουθήσει. Ο Κουζέλογλου ήταν εξαιρετικός για τον «γηραιό» που κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, στο +19 (53-32).

Η τρίτη περίοδος ήταν πιο ισορροπημένη, με τον σύλλογο της Νίκαιας να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, χωρίς όμως ο Ηρακλής να αφήνει τη διαφορά να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έτσι οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν ένα καλό προβάδισμα, κρατώντας την τύχη στα χέρια τους.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τον Ιωνικό να κάνει τεράστια προσπάθεια και να επιστρέφει για τα καλά στο ματς μειώνοντας στον έναν πόντο. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν από μόνοι τους σε αυτήν την κατάσταση, κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά τα κρίσιμα τελευταία λεπτά και να πάρουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 27-16, 20-23, 20-29

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ