Άρης – Προμηθέας 68-64

Άρης – Προμηθέας 68-64

Με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του, ο αυτοκράτορας σημείωσε νίκη-ανάσα την παραμονή των γενεθλίων του, μετά από ματς-θρίλερ!

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Άρης, ο οποίος μετά από συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς «λύγισε» τον ισχυρό φέτος Προμηθέας με 68-64 στο Nick Gallis Hall. Στο 7-13 πλέον ο αυτοκράτορας, νικηφόρο ντεμπούτο για τον Βαγγέλη Αγγέλου στον κίτρινο πάγκο. Ιδανικό δώρο για τα γενέθλια του Άρη που την Κυριακή κλείνει τα 104 χρόνια ζωής! Μάλιστα το ροζ φύλλο πανηγυρίστηκε έντονα από τους περίπου 4,5 χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που σχεδόν γέμισαν το γήπεδο.

Στο 12-8 ο Προμηθέας ρεκόρ που κατέχει και ο ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη για την 6άδα.

Αθηναίου, Μπελ και Τσαϊρέλης ήταν και πάλι οι κορυφαίοι του Άρη, ο οποίος έφτασε στην επιτυχία μέσα από την άμυνά του (9 κλεψίματα, 18 λάθη ο Προμηθέας), κυρίως στο δεύτερο μέρος, όταν και δέχθηκε μόλις 24π. Αξίζει να προσθέσουμε πως οι κίτρινοι μοίρασαν 17 ασίστ, αριθμός όχι συνήθης για τη φετινή ομάδα που δεν έχει καλή δημιουργία.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης είχε το εύκολο σκοράρισμα. Εβγαζε ωραίες συνεργασίες, ήταν εύστοχος και με ηγέτη στην επίθεση τον Μάρας, είχε έστω κι ένα οριακό προβάδισμα (13-11, 22-19 στο 10’). Όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, κι αυτό γιατί η άμυνά τους ήταν ευάλωτη. Τουτζιαράκης, Γκίκας και Φαγιέ (κυρίως) έκαναν μεγάλη ζημιά, με τους δύο τελευταίους ειδικά να προσφέρουν πολλές λύσεις από την περιφέρεια.

Έτσι στο δεύτερο δεκάλεπτο που ο Άρη «κόλλησε» επιθετικά (μόλις 13π.) οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προσπεράσουν (29-34 στο 15’) και να πάνε στην ανάπαυλα για πρώτη φορά με +5 (35-40). Μάλιστα το τελευταίο καλάθι τους σημειώθηκε με… τρελό τρίποντο του Γκίκα, πίσω από τη σέντρα στην εκπνοή!

Μάλιστα η ομάδα του Μάκη Γιατρά ξέφυγε ακόμη και με 7π. (35-42) στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (από βολές του Γκίκα), όμως στη συνέχεια ανέκαμψε μέσω της άμυνας του. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ενέργεια, «εγκλώβισαν» τους Πατρινούς και με επιμέρους 8-2 (ηγέτης στην επίθεση ο Μπελ), προσπέρασαν μετά από ώρα με 43-42 (στο 24’). Ο Άρης δέχθηκε μόλις 11 πόντους σε αυτή την περίοδο, προσπερνώντας ακόμη και με 4 (μετά από δύο σερί τρίποντα των Τσαϊρέλη και Φλιώνη), με τον Χολ να μειώνει στην εκπνοή σε 53-51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έσπασαν καρδιές. Ο Αρης διατήρησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία και μαζί το προβάδισμα (60-67, 63-59 στο 37,30), με το τελευταίο δίλεπτο να είναι δραματικό. Ο Αθηναίου με βολές έκανε το 65-59 στο 1:35, με τον Γκίκα να ευστοχεί σε τρίποντο για το 65-62 10 δευτερόλεπτα αργότερα.

Στα 26» ο Αθηναίου ευστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών, ενώ στα 20» ο Γκίκας έκανε μοιραίο λάθος (μπρος πίσω αν και ανενόχλητος) για τον Προμηθέα, αλλά ένα δευτερόλεπτο μετά, σε επαναφορά τον… μιμήθηκε ο Μπελ! Ο Σαλούστρος αστόχησε στα 15» σε τρίποντο, ο Μούρτος έκανε λάθος στα 9», όμως ο Γκίκας αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις.

Οι γηπέδούχοι πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, ο Σαλούστρος αστόχησε σε προσπάθεια για δύο, όμως ο Φαγιέ μετά από επιθετικό ριμπάουντ μείωσε κάτω από το καλάθι σε 67-64 στα 4 δευτερόλεπτα! Ο ίδιος παίκτης «έστειλε» στις βολές τον Μποχωρίδη, με τον Ελληνα γκαρντ να ευστοχεί σε 1/2 (68-64) και όλα είχαν τελειώσει πλέον αίσια για τον Αρη.

Η λήξη του ματς, βρήκε τον κόσμο της ομάδας να πανηγυρίζει, τους παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια ανακουφισμένους και τον Βαγγέλη Αγγέλου να ξεκινά τη θητεία του με μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 53-51, 68-64

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ