Κόροιβος – Ολυμπιακός 54-104

Κόροιβος – Ολυμπιακός 54-104

Πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στην Αμαλιάδα επικρατώντας με περίσσεια ευκολία του Κόροιβου 54-104!

Ως τονωτική ένεση για τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, λειτούργησε η απουσία των Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου, με τους εναπομείναντες «ερυθρόλευκους» να διαλύουν κάθε αμυντικό σύστημα του Κόροιβου και να περνούν ένα εύκολο απόγευμα στην Αμαλιάδα, επικρατώντας με 104-54.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφανίστηκαν με αναπτερωμένο του ηθικό τους μετά την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στην Ευρωλίγκα και ξέσπασαν επάνω στους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να τους κοντράρουν ούτε στιγμή.

Όλα για τα λεφτά για την ομάδα του Πειραιά ήταν το δίδυμο των Μάντζαρη και Μπράουν, οι οποίοι πέτυχαν μαζί 40 ποντους με τα 9 από τα συνολικά 13 τρίποντα του Ολυμπιακού (σε 32 προσπάθειες). Ολοι οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν, την ώρα που στο συγκρότημα του Καλαμπάκου «διασώθηκε» μόνο ο Χάινς με 17 πόντους.

ΑΝΤΕΞΕ ΜΟΛΙΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ

O Ολυμπιακός έχοντας πολύ σημαντικές απουσίες (Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου), ξεκίνησε δυνατά το ματς με τον Μιλουτίνοφ και τον Παπαπέτρου (0-4). Οι παίκτες του Καλαμπάκου αντέδρασαν και με τον Κέβιν Λάνγκφορντ να έχει 3/3 τρίποντα στα πρώτα λεπτά, προηγήθηκαν με 12-9.

Από την μεριά τους πάντως, οι φιλοξενούμενοι με ένα ποστάρισμα του Μιλουτίνοφ, ένα γκολ-φάουλ του Τιλί και το δεύτερο τρίποντο του Μάντζαρη, έφτασαν γρήγορα στο 12-17.

Μάλιστα ο Έλληνας γκαρντ έφτασε τους 10 ποντους (από τους 21 της ομάδας του) και με ντράιβ διαμόρφωσε αργότερα το 18-21. Στο 18-23 του Μιλουτίνοφ απάντησε απευθείας ο Χάινς, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 21-27 από τρίποντο του Τιλί.

Η αρχή της δεύτερης περιόδου δεν πήγε όπως θα ήθελε ο Ντίνος Καλαμπάκος, καθώς ο Ντεκόζι χρεώθηκε το τρίτο του φάουλ και ο Ολυμπιακός με Παπαπέτρου και Μακλίν έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (21-31). Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ και με δύο σερί τρίποντα του Μπράουν έφεραν τη διαφορά στους 16 πόντους (21-37). Ο Κόροιβος δεν το παράτησε το ματς και με ένα 7-0 σερί έριξε το ματς στο 28-37 με δίποντο του Κάρσον, αλλά και πάλι οι Παπαπέτρου και Μπράουν ήταν η αιτία για το 31-44.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με 17 πόντους να τις χωρίζουν, με το 31-48 ουσιαστικά να αποδεικνύει την καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου και δέχθηκε 9 μόνο πόντους.

ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σίγουρος και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, καθώς με πέντε σερί πόντους του Ρόμπερτς προηγήθηκε με 22 πόντους (31-53). Μάλιστα η άμυνα ήταν το όπλο του και τον Μιλουτίνοφ «πύργο» του, η ομάδα του Πειραιά διαμόρφωσε το 31-57, ενώ ο Παπαπέτρου με έμμεσο τρίποντο έκανε το 31-60.

Σε διάστημα 2,5 λεπτών οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έτρεξαν ένα 14-0 σερί (31-62), ο Κόροιβος σκόραρε αλλά και πάλι ο Μάντζαρης από την περιφέρεια «έγραψε» το 34-67 με πέντε λεπτά να απομένουν για το τέλος της περιόδου. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε ξανά από τα 6,75μ για το 34-70 και η ομάδα του παρέμεινε στο ίδιο τέμπο. Διέλυε με κάθε τρόπο τον Κόροιβο, η είσοδος του Μπράουν απέφερε ένα ακόμα τρίποντο (το 4 του Αμερικανού και το 10 της ομάδας του) και το ματς έφτασε στο 39-77.

Ο Σφαιρόπουλος προχώρησε σε δοκιμές, Μακλίν και Μπόγρης αγωνίστηκαν στο 4-5 και ο Αμερικανός με γκολ φάουλ πραγματοποίησε το +41 (39-80) για τους «ερυθρόλευκους»

Το ματς είχε κριθεί, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και είχε στο παρκέ και τους Μπόγρη και Τολιόπουλο, με τον νεαρό γκαρντ να είναι και ο πρωταγωνιστής της ομάδας του και με τέσσερις σερί πόντου έφτασε το παιχνίδι στο 50-92. Ο Μπράουν συνέχισε να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι από την μεριά του (όπως και ο Μάντζαρης) και με γκολ φάουλ έκανε το 54-102. Οι Πειραιώτες κέρδισαν με 50 πόντους τον άμοιρο Κόροιβο και πλέον έχει στο μυαλό του μονάχα το ματς με την Μάλαγα στην Ανδαλουσία για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ