Ολυμπιακός Vs Παναθηναϊκός για κορυφαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ

Ολυμπιακός Vs Παναθηναϊκός για κορυφαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ

Ποιος είναι ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαμοντούροφ που έχει τρελάνει τους ειδικούς του μπάσκετ και θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πάντα θα έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους. Είτε αυτός θα είναι μέσα στο γήπεδο, είτε εκτός αυτού. Μια περίπτωση… εκτός γηπέδου είναι και αυτή του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν πάντα στραμμένη την προσοχή τους στις μικρότερες ηλικίες με στόχο να ανακαλύψουν τους νέους, Σλούκα, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Παπαγιάννη και πάει λέγοντας. Οι Έλληνες παίκτες είναι πολύτιμοι και είναι πολύ λογικό, όταν πρόκειται για ταλέντα τέτοιου επιπέδου, να γίνονται «μάχες» για την απόκτησή τους.

Ο 16χρονος φόργουορντ της ακαδημίας «ΔΕΚΑ» είναι ένας από τους αθλητές που τόσο οι Ερυθρόλευκοι, όσο και οι Πράσινοι, παρακολουθούν πολύ στενά και ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση ώστε να τον κάνουν δικό τους, και να έχουν στη διάθεσή τους ένα ακατέργαστο «διαμαντάκι».

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, με ρίζες από την Γεωργία, και προϊόν της ακαδημίας «ΔΕΚΑ», ο Σαμοντούροφ, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις ικανότητές του από πολύ νωρίς, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Μόλις 16 ετών με ύψος 2.09μ.

Με το συγκεκριμένο ανάστημα θα περίμενε κανείς πως θα δουλευόταν στη θέση του σέντερ. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι άνθρωποι της ακαδημίας έχουν άλλα σχέδια για τον νεαρό, αφού θέλουν να εκμεταλλευτούν την μπασκετική του ευφυία και να τον εξελίξουν ως έναν φόργουορντ που θα αγωνίζεται είτε στο «4», είτε στο «3».

Έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας για το ύψος του, τεράστιο άνοιγμα χεριών, βλέπει… γήπεδο σε εξαιρετικό βαθμό, διαθέτει ικανοποιητικό σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ μπορεί να πασάρει με χαρακτηριστική άνεση. Προσόντα που αν δουλέψει σε σταθερή βάση θα τον κάνουν σχεδόν ασταμάτητο.

Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, ο Σαμοντούροβ έκανε φοβερές εμφανίσεις καθώς ολοκλήρωσε το τουρνουά με 24,5 πόντους και 16,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, έχοντας μάλιστα 2+ ασίστ, κλεψίματα και τάπες ανά παιχνίδι. Συνεπώς ο τίτλος του MVP πήγε απολύτως λογικά στα χέρια του. Στον τελικό μάλιστα, όπου η ομάδα του ηττήθηκε από τον Προμηθέα, μέτρησε 31 πόντους και 16 ριμπάουντ!

Οι προπονητές του μιλούν με τα καλύτερα λόγια εκείνον και το πόσο ώριμα αντιμετωπίζει το μπάσκετ, με όλους τους ειδικούς να θεωρούν πως παραμείνει υγιείς και παράλληλα πιστός στο πλάνο του, τότε μπορεί να ακολουθήσει μεγάλη καριέρα στα ελληνικά παρκέ, και όχι μόνο.

Δείτε τον Σαμοντούροφ εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ