Γιατί ο Παναθηναϊκός περιμένει την ανανέωση Φαλ από τον Ολυμπιακό

Γιατί ο Παναθηναϊκός περιμένει την ανανέωση Φαλ από τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός έχει τους δικούς του σοβαρούς λόγους που θέλει ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει το deal με τον Μουσταφά Φαλ.

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου την Κυριακή έχει βάλει μπροστά το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων των παικτών που κάνουν τη διαφορά τη φετινή σεζόν. Ένας από αυτούς είναι και ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους παίκτες στο ερυθρόλευκο ρόστερ και έχει αφήσει τους πάντες στον Ολυμπιακό απόλυτα ικανοποιημένους με τη μέχρι στιγμής παρουσία του.

Οι Πειραιώτες έχουν επαφές εδώ και καιρό με την πλευρά του Γάλλου σέντερ, προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιο του και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να υπογράψει μέχρι το 2025. Η κίνηση αυτή είναι κομβική για τον Ολυμπιακό αλλά και για το μακροπρόθεσμο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τις δυο πλευρές να έχουν αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσουν μαζί.

Ωστόσο η επέκταση του συμβολαίου του Φαλ είναι πολύ σημαντική και για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έχουν τον δικό τους λόγο που περιμένουν την ανανέωση του Γάλλου «πύργου» και αυτός δεν είναι άλλος από την υπόθεση του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ έχει συμβόλαιο με το τριφύλλι μέχρι το καλοκαίρι και εν συνεχεία μένει ελεύθερος.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Ολυμπιακός έβγαινε στην αγορά για σέντερ, ο Έλληνας ψηλός του Παναθηναϊκού θα ήταν μια περίπτωση που σαφώς και θα ενδιέφερε, μιας και πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους στη θέση «5» στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του φυσικά και θα κάνει την προσπάθεια του να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι, όμως με τα τωρινά δεδομένα δεν θα είναι τόσο απλό, αφού θα υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της Euroleague, ενώ το κασέ του έχει ανέβει με τις εμφανίσεις που κάνει εδώ και δυο χρόνια. Ο ίδιος ο Παπαγιάννης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά θα ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό, αρκεί να πάρει ένα συμβόλαιο που να καλύπτει τα «θέλω» του, χωρίς παράλληλα όμως να κλείνει καμία πόρτα.

Αυτό λοιπόν που περιμένει ο Παναθηναϊκός είναι να ανανεώσει ο Φαλ με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε να βγουν εκτός διεκδίκησης του οι Πειραιώτες μιας και τότε θα μοιάζει αδύνατον να προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν με σκοπό να προσθέσουν έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά με του Γάλλου.

Ο Ολυμπιακός με το στάτους που έχει δημιουργήσει θα μπορούσε να κάνει δικό του τον Παπαγιάννη, εφόσον φυσικά κινούνταν για την απόκτηση του, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που θεωρείται μια από τις καλύτερες ομάδες πλέον στην Ευρώπη.

Το τριφύλλι με την επισημοποίηση του deal του Φαλ με τον Ολυμπιακό θα… ανακουφιστεί κάπως μιας και ο «αιώνιος» αντίπαλος δύσκολα θα ασχοληθεί με την περίπτωση του και έτσι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης όταν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Έλληνα ψηλό θα έχουν έναν… πονοκέφαλο λιγότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ