Άρης – ΑΕΚ 91-73: Την «καθάρισε» σε έξι λεπτά

Άρης – ΑΕΚ 91-73: Την «καθάρισε» σε έξι λεπτά

Ο Άρης ήταν εκπληκτικός στην τέταρτη περίοδο και μετέτρεψε σε... περίπατο το ματς επί της ΑΕΚ (91-73), την οποία έπιασε στη βαθμολογία της Basket League.

Η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ ήταν ντέρμπι για περίπου 30 λεπτά. Όσο δηλαδή κράτησαν οι δυνάμεις  που είχαν οι περιφερειακοί της Ένωσης. Μόλις οι γηπεδούχοι έκλεψαν μπάλες και πάτησαν το γκάζι στην επίθεση, τα πράγματα πήραν τον δρόμος του με τους «κίτρινους» να φτάνουν στην επικράτηση με 91-73.

Ένα απίθανο επιθετικό κρεσέντο του Άρη στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έτρεξαν ένα επιμέρους 23-3 σε έξι λεπτά,μετατρεπόντας το +3 σε +23 ήταν αρκετό για να φτάσει το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια των Θεσαλλονικειών.

Ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ και ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία είχε τον Νίκο Παππά ως μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση για τρεις περιόδους.

Ο αγώνας 

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του Άρη έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, και με μπροστάρη τον Άντονι Κάουαν Τζούνιορ βρήκε μια διαφορά +6 (15-9 στο 5′), το οποίο ωστόσο δεν κράτησε για πολύ.

Η είσοδος του Νίκου Παπά, εδωσε άλλο άερα στην Ένωση η οποία έβρισκε σκορ από παντού, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με +8 (22-30).

Όσο αποτελεσματική ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο, τόσο προβληματική παρουσιάστηκε στο δεύτερο η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Άρη «έσφιξαν» την άμυνα τους, κράτησαν μακριά από το καλάθι τους «κιτρινόμαυρους» με αποτέλεσμα το προβάδισμα να αλλάξει χέρια και να παραμείνει σε αυτά των παικτών του Γιάννη Καστρίτη μέχρι την ανάπαυλα (44-41).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Άρη συνέχισαν να σκοράρουν με την ίδια συνέπεια, την ώρα που στην άλλη πλέυρά το μόνο που είχε να αναδείξει επιθετικό το σύνολο του Στέφανου Δέδα ήταν ο Νίκος Παπάς.

Ωστόσο η υπόθεση νίκη κρίθηκε μέσα σε έξι λεπτά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Ο Άρης έτρεξε το σερί που έψαχνε (14-0) με τον Άντονι Κάουαν Τζούνιορ και τον Όμηρο Νετζήπογλου να κάνουν θραύση σε αυτό το διάστημα, με την ΑΕΚ να παθαίνει ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ. Με τον ξέφρενο ρυθμό που είχαν πλέον, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δεν άργησαν να φτάσουν μέχρι το +21 (83-62 στο 36′), και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-30, 44-41, 62-59, 91-73.

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Τζούστον 15 (1), Κάουαν 21 (4), Καμάρας, Χαβαλές, Σιδηροηλίας, Πουλιανίτης 6 (2), Πετανίδης, Λόκετ 13 (1), Γεροκώστας, Νετζήπογλου 16 (3), Χάνλαν 14 (2), Κώττας 6.

ΑΕΚ (Στέφανος Δέδας): Κολόμ 5 (1), Φλιώνης 8 (1), Ράουτινς 18 (4), Πετρόπουλος 3 (1), Φιλιππάκος 4, Παππάς 17 (4), Καρλής, Μαυροειδής 8, Κουζέλογλου, Χάμερ 10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ