Απόλλων Πάτρας – Ηρακλής 89-95: Πήρε το «θρίλερ» ο Γηραιός

Απόλλων Πάτρας – Ηρακλής 89-95: Πήρε το «θρίλερ» ο Γηραιός

Έπειτα από δύο παρατάσεις και 2,5 ώρες αγώνα ο Ηρακλής κατάφερε να φύγει με σπουδαία νίκη από την Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα με 89-95, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

«Φωτιά» στην μάχη της παραμονής έβαλε ο Ηρακλής, ο οποίος μετά από τρεις μήνες κατάφερε να γευτεί ξανά την χαρά της νίκης. Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, το οποίο κρίθηκε σε δύο παρατάσεις η ομάδα του Κώστα Μέξα ήταν πιο ψύχραιμη είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα με 89-95 επί του Απόλλων Πάτρας, χαμογελώντας για πρώτη φορά μέσα στο 2022.

Από την άλλη, οι μελανόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» επί της ουσίας με την εξασφάλιση της παραμονής, δεδομένου ότι διατηρήθηκαν κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη.

Ο αγώνας 

Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, και κατάφερε να βρεθεί στο +12 (2-14 στο 4′), υποχρεώνοντας τον Νίκο Βετούλα να καλέσει τάιμ άουτ.

Από έκεινο το σημείο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, «έσφιξαν» την άμυνα τους και κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» την διαφορά κλείνοντας το πρώτο μέρος στο -6 (27-33).

Ο Ηρακλής ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με τρόπο που το έκανε στην πρώτη. Στηρίχθηκε στο περιφερειακό σουτ και βρέθηκε μέχρι το +9 (42-51 στο 27′), διάστημα στο οποίο μετρούσε 3/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο -την ίδια ώρα ο Απόλλωνας Πάτρας είχε 0/5 σουτ από την περιφέρεια. Ξανά όμως, οι μελανόλευκοι έμειναν όρθιοι. Ξανά χάρη στον Γιώργο Τσαλμπούρη, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (49-53 στο 30′).

Οι δύο ομάδε συνέχιζαν να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκοράρισμα, με τον Ηρακλή να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Η χαμένη βολή του Τζαμάρ Έιμπραμς στα 5.7» για το τέλος έδωσε όμως την ευκαιρία στον Γιώργο Τσαλμπούρη να βρει ένα σουτ για την παράταση. Ο αριστερόχειρας ψηλός το έβαλε με τη λήξη του χρόνου και οδήγησε την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο (67-67 κ.α.).

Η πρώτη παράταση κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τον Γηραιό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ.  Ο Δημήτρης Σταμάτης πήγε στην γραμμή, έχασε όμως μία κι οι γηπεδούχοι πρόλαβαν για ακόμη μια φορά να σκοράρουν αμέσως μετά, με τον Τρε ΜακΛιν να οδηγεί σε δεύτερη παράταση.

Εκεί αυτή την φορά οι παίκτες του Ηρακλή ήταν πιο ψύχραιμη, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-22, 27-33, 49-53, 67-67κ.α., 80-80α’ παρ., 89-95β’ παρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ