Σεγκούρα: «H καλή εποχή έρχεται τώρα για την ΑΕΚ» (vid)

Σεγκούρα: «H καλή εποχή έρχεται τώρα για την ΑΕΚ» (vid)

Ο Κούρο Σεγκούρα μίλησε για την ξαφνική μετακίνησή του από την ΑΕΚ στον Ιωνικό, αλλά και για τους στόχους που έχει με την Ένωση.

Ο Κούρο Σεγκούρα παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχώρησή του από τον Ιωνικό και τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ ενώ αναφέρθηκε και στις φιλοδοξίες που έχει με την Ενωση.

Όσα είπε ο Σεγκούρα:

Για την ξαφνική μετακίνησή του από τον Ιωνικό στην ΑΕΚ και για το πως πήρε την απόφαση αυτή: «Δεν είναι κάτι σύνηθες στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ένας προπονητής που κάνει καλή δουλειά με την ομάδα να την αφήνει. Αυτό συνέβη εδώ με τον Στέφανο Δέδα, αλλά μπορώ να πω τα καλύτερα για τον Ιωνικό, γιατί δεν μου έβαλαν κάποιο εμπόδιο και κατάλαβαν την κατάσταση. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα, μία πολύ καλή ευκαιρία, είμαι πολύ χαρούμενος, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει».

Για το αν είχε το καλοκαίρι συζητήσεις με τον γενικό διευθυντή της ΑΕΚ κ. Χήνα: «Λοιπόν το καλοκαίρι η αγορά του μπάσκετ δίνει πολλές επιλογές αλλά τελικά η ΑΕΚ επέλεξε τον Δέδα. Εγώ ήρθα στον Ιωνικό και ήρθα γιατί αγαπώ το ελληνικό μπάσκετ, αγαπώ την Ελλάδα, τον κόσμο και τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ».

Αποκάλυψε όμως και ποιες ήταν οι σκέψεις του πριν έρθει σε συμφωνία με μία ομάδα όπως η ΑΕΚ που ήταν πληγωμένη από την αρχή του πρωταθλήματος: «Είχα να κάνω με πολλά προβλήματα και εγώ στον Ιωνικό, δεν είναι κάτι καινούργιο, το να με απασχολούν μεγάλα ζητήματα, αλλά έχω και μία φιλοσοφία, ότι για τα μεγάλα προβλήματα, βρίσκονται και οι μεγάλες λύσεις. Έτσι νομίζω ότι μία μέρα η τύχη θα αλλάξει και ελπίζω ότι είναι τώρα η ώρα, να αλλάξει η τύχη. Και θεωρώ ότι η καλή εποχή έρχεται τώρα για την ΑΕΚ».

Για τις αναμενόμενες επιστροφές των Παππά, Ανγκόλα, Λάνφορντ και πλήρως του Γκρίφιν: «Ναι ήταν ξεκάθαρο και στο τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό, ότι κουραστήκαμε, οπότε με μεγαλύτερο ροτέισον θα είμαστε καλύτεροι. Όσο όμως δεν είναι στην ομάδα. θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με το ρόστερ που έχουμε ξεκάθαρα».

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία δήλωσε τα εξής: «Δεν είχα τόσο πολύ χρόνο ως τώρα να παρουσιάσω τη φιλοσοφία μου, αλλά θέλω να είμαστε μία ομάδα που θα δουλεύει σαν σύνολο, που θα μοιράζεται τις μπάλες, να παίζει πραγματικά σαν ομάδα, με καλή συνεργασία στην άμυνα αλλά και στην επίθεση κι όχι να εξαρτόμαστε από το αν ένας παίκτης σκοράρει 30 πόντους, καλύτερα έξι παίκτες να σκοράρουν από 10 πόντους ο καθένας» και ως προς την αναφορά για τη βελτίωση της άμυνας που χρειάζεται συγκέντρωση και καρδιά απάντησε: «Σίγουρα, αλλά χρειάζονται ακόμη αθλητικά στοιχεία, που άλλος παίκτης έχει κι άλλος δεν έχει, μα σίγουρα η ομάδα έχει καρδιά. Οπότε θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη συγκέντρωση».

Για τη φιλοδοξία του στην ομάδα: «Δεν έχω όριο, θέλω να βάλω το ταβάνι μας στον ουρανό! Όμως ας πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δε θέλω να σκέφτομαι την άλλη εβδομάδα, το μεθεπόμενο παιχνίδι, την επόμενη σεζόν. Θέλω να σκέφτομαι μόνο την προσεχή Κυριακή. Θα πολεμήσουμε για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Η νίκη επί του Κολοσσού ήταν καθοριστική για την τετράδα, πήραμε την ίδια διαφορά με την οποία είχαμε χάσει, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί».

Για το αν του είπε κάτι ο πρόεδρος της ΑΕΚ μετά τη συμφωνία: «Απλά καλή τύχη, επιτυχίες. Και την ευχή να μείνουμε μαζί για να πετύχουμε μεγάλα πράγματα».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ομάδα του Ιωνικού με παίκτες και πρόεδρο να φεύγουν: «Ναι ήταν κάτι απίστευτο, ήταν κάτι ασυνήθιστο, αλλά σε αυτή την κατάσταση προσπάθησα να κρατήσω την ομάδα σαν να είναι προστατευμένη σε μία φούσκα μακριά από τα προβλήματα. Δεν ήταν εύκολο… Mε οκτώ μόνο παίκτες, χωρίς Αμερικανούς με πολλούς τραυματισμούς. Με πολλές αλλαγές μέσα στη σεζόν αλλά δεν θέλω να παραπονιέμαι, θέλω να μείνω συγκεντρωμένος και να μοιραστώ το ότι ένιωσα μόνο με τους παίκτες μου».

Ερωτηθείς για το αν ευθυνόταν ο πρόεδρος του Ιωνικού για όλο αυτό και αν μίλησε μετά με τον κ. Τσάπα απάντησε: «Νομίζω ότι όλα άρχισαν από εκεί, αλλά ειλικρινά δεν έχω βαθιά γνώση για το τι γινόταν, ξεκάθαρα ήταν η αρχή του ζητήματος. Όχι δεν έχουμε μιλήσει ποτέ με τον κ.Τσάπα».

Για το πως αντιμετώπισε το γεγονός ότι ξυπνούσε κάθε μέρα και δεν ήξερε τι θα συμβεί: «Ήταν σαν να έχουμε κάθε εβδομάδα μία έκπληξη και θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάθε έκπληξη. Πάντως όλοι οι άλλοι μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ένιωσα σαν σε μία οικογένεια στον Ιωνικό, και αλήθεια μου ήταν λυπηρό που τους άφησα. Την ίδια ώρα όμως, όλοι ήταν χαρούμενοι που έφυγα για να πάω σε μία μεγάλη ομάδα. Τους εύχομαι ότι καλύτερο, όπως μου ευχήθηκαν τα καλύτερα και θα έχουμε μία πολύ καλή σχέση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ