Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Ηρακλή για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ

Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Ηρακλή για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στην ΚΑΕ Ηρακλής για την υπόθεση Δρακόπουλου.

Με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών -και όχι με αποβολή- τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ηρακλής από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, μετά την απόφαση της ΕΕΑ πως δεν δύναται να χορηγήσει στον «Γηραιό» πιστοποιητικό συμμετοχής στη Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, για τον λόγο ότι ο Θεόδωρος Δρακόπουλος δεν δικαιούται βάσει νόμου να ασκεί τα καθήκοντα του ιδιοκτήτη και προέδρου λόγω κωλύματος του ποινικού μητρώου του.

Το κώλυμα του ποινικού μητρώου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, αποτελεί βαρύ κατηγορητήριο με τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να τιμωρεί με αφαίρεση τριών βαθμών την ΚΑΕ Ηρακλής λόγω της μη χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ για τη συγκεκριμένη αιτία.

Πλέον, η ΚΑΕ Ηρακλής θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ με αίτημα να της… επιστραφούν οι τρεις βαθμοί. Ο Ηρακλής μέχρι την έκδοση της απόφασης του αθλητικού δικαστή βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League με 21 βαθμούς σε 17 αναμετρήσεις.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ στη σημερινή απόφασή του αναφέρει:

«32/1-4-2022

ΗΡΑΚΛΗΣ

Επιβάλλεται στην ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ HΡΑΚΛΗΣ 2017), για την παράβαση του άρθρου 77Α παρ. 7 σε συνδ. με άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 2725/1999, ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ