Ηρακλής – Άρης 91-86: Νίκησε τον Άρη και πήρε βαθμολογική «ανάσα»

Ηρακλής – Άρης 91-86: Νίκησε τον Άρη και πήρε βαθμολογική «ανάσα»

Ο Ηρακλής επικράτησε με σκορ 91-86 του Άρη στο «Ιβανώφειο», και παραμένει στο κυνήγι του Ιωνικού για την αποφυγή της τελευταίας θέσης, έχοντας ματς λιγότερο.

Ο Ηρακλής υποδέχθηκε τον Άρη στο «Ιβανώφειο», για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον «γηραιό» να παίρνει τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, νίκη επικρατώντας με σκορ 91-86, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League.

Το σύνολο του Κώστα Μέξα μπορεί να παραμένει στα χαμηλά «στρώματα» του πίνακα, όμως έφτασε τον Ιωνικό Νίκαιας, έχοντας ματς λιγότερο, και μπορεί να ελπίζει στην παραμονή ανεβαίνοντας στο 4-14. Οι «κιτρινόμαυροι» με τη σειρά τους έπεσαν στο 8-11 μένοντας στη ζώνη των πλέι-οφ.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Κώστας Παπαδάκης με 22 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Τζαμάρ Έιμπραμς με 19 και Μάικαλ-Τζερόμ Χένρι με 18. Από την άλλη πλευρά, ο Ολιβιέ Χάνλαν μέτρησε 24 πόντους, με τον Ζίριους Γουίλιαμς να προσθέτει άλλους 19.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να πατά καλύτερα και με όπλο την άμυνα να χτίζει μια μικρή διαφορά την οποία και διατηρούσε σε όλη την πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο Άρης με ένα δικό του επιμέρους 22-7 κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια όντας μπροστά με +6 (39-33).

Στην τρίτη περίοδο ήταν η σειρά του «γηραιού» να ξεσπάσει και με ένα τρομερό επιθετικό κρεσέντο έτρεξε ένα σερί 29-17, ανατρέποντας έτσι την κατάσταση. Το τελευταίο δεκάλεπτο, χρειάστηκε τη σωστή διαχείριση των παικτών του Ηρακλή, που παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» άντεξαν και έφτασαν στην πολύτιμη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 33-39, 62-56, 91-86

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ