Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Ο αγώνας με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Ο αγώνας με τη γλώσσα των αριθμών

Δείτε τα ρεκόρ που έσπασαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΣΕΦ, με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεχωρίζει, καθώς έγραψε ιστορία.

Πολλά και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και ρεκόρ σημειώθηκαν στη χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ λοιπόν, σύλλεξε τα ρεκόρ του ντέρμπι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και τα παρουσίασε, με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεχωρίζει με το μοναδικό του ρεκόρ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Basket League και προσπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό. Πλέον, κυνηγάει τον Νίκο Χατζή, που είναι στην κορυφή με 5.200 πόντους.

Ακόμη, ο Ολυμπιακός είχε να βάλει 100 πόντους απέναντι στην ΑΕΚ από την περίοδο 2008-09 όταν νίκησε με 101-84. Μεσολάβησε η εκτός έδρας επικράτηση με 100-93 της περιόδου 2015-16 αλλά σε ματς δύο παρατάσεων.

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έφτασε για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα σε «double-double» με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ για να «πιάσει» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τους Νικ Καλάθη και Τζον Φιλντς. Είχαν προηγηθεί οι ανάλογες επιδόσεις του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη και στο εκτός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries.

Με αυτό το «double-double», ο Ολυμπιακός έφτασε τα πέντε και «έπιασε» στην 3η θέση της σχετικής λίστας τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό Superfoods και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφτασε τα 400 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Τρέχει με 1000 ο Λαρεντζάκης

Στον αντίποδα, το επίτευγμα που ξεχώρισε ήταν αυτό του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που με τους επτά πόντους του, ξεπέρασε τους 1.000 στην καριέρα του στη Basket League. Έχει πλέον 1.003.

Ακόμη, με την 336η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ξεπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου και «έπιασε» στην 27η θέση της σχετικής λίστας της Stoiximan.gr Basket League τους Νίκο Αργυρόπουλο και Χρήστο Ταπούτο.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με τη σειρά του, κατέβασε 3 ριμπάουντ χθες και ξεπέρασε τα 600 στην κατηγορία. Τέλος, με τις τέσσερις ασίστ που είχε στο ντέρμπι του ΣΕΦ, ο Μάικλ Γκριν έφτασε τις 96, ξεπέρασε τον Μάικλ Ντίξον (93) και έφτασε τον Ρόντρικ Μπλέικνι στην όγδοη θέση της λίστας των ξένων πασέρ της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ