Η Ελλάδα βρήκε ψηλό για 15 χρόνια – Με ίνδαλμα τον Πρίντεζη, μελετητή του Γιόκιτς και… 16άρι στον Ολυμπιακό (Vids)

Η Ελλάδα βρήκε ψηλό για 15 χρόνια – Με ίνδαλμα τον Πρίντεζη, μελετητή του Γιόκιτς και… 16άρι στον Ολυμπιακό (Vids)

Ο ύψους 2.10 μ. Γιώργος Τανούλης έκανε θόρυβο με την τρομερή εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό και έδειξε ότι η Ελλάδα έχει σύγχρονο ψηλό μεγάλων προσδοκιών.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια ακόμη άνετη νίκη στην Basket League, επικρατώντας του Προμηθέα στην Πάτρα με 85-66 και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι λίγες μέρες πριν τις «μάχες» με τη Μονακό για τα play off, έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους Πατρινούς, οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν ένα σπουδαίο λόγο για να… χαμογελούν.

Στο ματς με τους Κυπελλούχους Ελλάδας, ο Προμηθέας είδε να ανατέλλει το «άστρο» του Γιώργου Τανούλη, που πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση, δείχνοντας ότι έχει όλα τα φόντα να γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο ύψους 2.10 μ. που παίζει στις θέσεις «4» και «5» αγωνίστηκε για 18 λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό και πρόλαβε να σκοράρει 16 πόντους με 7/12 σουτ (2 τρίποντα), να μαζέψει 7 ριμπάουντ, να μοιράσει μια ασίστ και να έχει συνολικά 15 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Τανούλης είναι η απόδειξη της απίστευτης δουλειάς που γίνεται στον Προμηθέα, αλλά και ότι η Ελλάδα έχει πλέον ένα σύγχρονο ψηλό μεγάλων προσδοκιών. Και κυρίως έναν παίκτη που έχει σαν ίνδαλμα τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος τον αντιμετώπισε στο χθεσινό ματς και «διαβάζει» πλήρως το παιχνίδι του Νίκολα Γιόκιτς, έχοντας αρκετά στοιχεία ήδη στο παιχνίδι του από τον Σέρβο.

Ο Τανούλης μπορεί να αγωνίζεται ως σέντερ, αλλά και ως «4», όπου έκανε «θραύση» κόντρα στον Ολυμπιακό και πολλοί μιλούν για έναν παίκτη με φοβερά σωματικά προσόντα, αλλά και πολύ υψηλό μπασκετικό IQ.

Τη φετινή σεζόν με τον Προμηθέα έχει πάρει χρονο συμμετοχής, όμως κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε την καλύτερη εμφάνιση της μέχρι τώρα καριέρα του. To10.gr με αφορμή τη μεγάλη εμφάνιση του νεαρού ψηλού κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάζει τη μέχρι τώρα πορεία του Τανούλη που έχει όλα τα στοιχεία να διαπρέψει…

Ο Άρης και το λάθος του ΠΑΟΚ

Ο Τανούλης γεννήθηκε στις 27/7/2002 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη ομάδα που «ανακάλυψε» το ταλέντο του ήταν ο Άρης. Ο νεαρός ψηλός έπαιξε στα «μίνι» του συλλόγου, όμως λίγο πριν πάει στους Παμπαίδες έκρινε ότι στον Άρη δεν τον «δουλεύουν» όσο πρέπει και δεν παίζει όσο θέλει.

Για αυτό τον λόγο μαζί με την οικογένεια του αποφάσισαν να αφήσει τους «κίτρινους» και πήγε στον «αιώνιο» αντίπαλό, τον ΠΑΟΚ. Εκεί άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σπουδαίο παίκτη και να λάμψει κάποια μέρα στο μπασκετικό στερέωμα. Ο Τανούλης κατάφερε και έφτασε στην ομάδα των Εφήβων χωρίς, πάντως, να έχει κάνει κάποιο τεράστιο «μπαμ» ούτε στον Δικέφαλο του βορρά.

Την μεγάλη έκρηξη την έκανε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (U18) το 2020, όπου έκανε όργια… Ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του Πρωταθλήματος, ενώ ήταν ο 2ος σκόρερ της διοργάνωσης (με 16,4 πόντους κατά μέσο όρο), ο 4ος ριμπάουντερ (με 8,6 ριμπάουντ) και ο 4ος σε αξιολόγηση (17 βαθμούς ανά αγώνα) στο τουρνουά, σουτάροντας με 71% στις βολές, 52% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα. Επιπλέον είχε 3,4 ασίστ κι 1 κόψιμο ανά παιχνίδι στη διοργάνωση.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν τον κράτησε, παρότι είχε δείξει εντυπωσιακά στοιχεία και παρά το γεγονός οτι του πρότεινε συμβόλαιο. Ο Τανούλης έφυγε ως ελεύθερος αφού δεν ικανοποιήθηκε από τον Δικέφαλο του βορρά και έψαχνε ένα πρότζεκτ που θα του δώσει χώρο και χρόνο να αγωνιστεί και να εξελιχθεί.

Ο Προμηθέας, ο Πρίντεζης και ο… Γιόκιτς

Καλύτερο πρότζεκτ από τον Προμηθέα και τη σπουδαία ακαδημία που διαθέτει δεν υπήρχε και έτσι ο νεαρός ψηλός συμφώνησε με τους Πατρινούς και μετακόμισε στην Αχαϊκή πόλη. Από το ξεκίνημα του εκεί έδειξε ότι έχει πολλά να δώσει και να βελτιώσει, ενώ και στον Προμηθέα πίστεψαν στις δυνατότητες του. Τόσο ο Μάκης Γιατράς, αλλά και ο Λουίς Κασιμίρο αργότερα.

Στο πρώτο μισό της σεζόν του 2020 είχε παίξει σε 4 ματς με τον Προμηθέα στο Eurocup και έχει μέσο 5 πόντους (με 40% στις βολές (2/5), 66,7% στα δίποντα (6/9), 50% στα τρίποντα (2/4), 1,8 ριμπάουντ σε 11΄.45΄΄.

Από εκεί και πέρα, και κυρίως τη φετινή σεζόν είναι στην 12αδα, ενώ προπονείται μόνο με την πρώτη ομάδα του Προμηθέα. Φέτος, έχει και ρόλο στην ομάδα, έχοντας παίξει σε 9 ματς όπου μετράει 3.5 πόντους μέσο όρο, όμως το απόλυτο «μπαμ» το έκανε με τον Ολυμπιακό. Ο Τανούλης κόντρα στους ερυθρόλευκους και στο είδωλο του, Γιώργο Πρίντεζη ήταν εξαιρετικός, κάτι που άρεσε και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Εξάλλου, εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθούν την περίπτωση του και την εξέλιξη του, όπως και ο Παναθηναϊκός. Πέρα από τους «αιώνιους» υπάρχουν μάτια και από το ΝCAA που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στα προγράμματα τους, αλλά και από ομάδες στην Ευρώπη. Τα στοιχεία του είναι εξαιρετικά, ενώ προσπαθεί να βελτιώσει το παιχνίδι του, παρακολουθώντας τον κορυφαίο ψηλό στον κόσμο, Νίκολα Γιόκιτς.

Συγκεκριμένα, ο Τανούλης ξέρει να κινηθεί στο λόου ποστ, έχει πολύ καλό σουτ και μπορεί να σουτάρει και από τα 6.75μ. Είναι σχετικά δυνατός και είναι καλός ριμπάουντερ. Δουλεύει πολύ και στην δύναμη και στην τεχνική, ενώ μπορεί και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, αλλά έχει και πολύ καλο χειρισμό, ειδικά για το ύψος του. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τα 2.15 μέτρα σε ύψος. Αξίζει να σημειωθεί πως στον Προμηθέα μέσα σε 1.5 χρόνο έχει ραγδαία εξέλιξη, ενώ είναι και ενεργό μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων.

Τι είπε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό για τον Πρίντεζη και την εμφάνιση του

«Είτε έχει απουσίες η ομάδα μου είτε όχι, γιατί όταν βρίσκεσαι στην αποστολή είσαι εν δυνάμει παίκτης έτοιμος να βοηθήσεις. Απ’ τη στιγμή που είδα ότι η ομάδα έχει απουσίες ένιωσα ότι θα παίξω. Προσπαθώ να ‘μαι έτοιμος για κάθε παιχνίδι.

Έχω ίνδαλμά μου από μικρός τον Γιώργο Πρίντεζη και όταν ξέρεις ότι θα παίξεις με παίκτες όπως ο Πρίντεζης, ο Φαλ και ο Μάρτιν πρέπει να είσαι aggressive για να μπορέσεις ν’ ανταπεξέλθεις. Προσπάθησα να δώσω όση ενέργεια έχω για ν’ ανταγωνιστώ όσο μπορώ σε αυτό το επίπεδο. Για ‘μένα ήταν μεγάλη εμπειρία να μπω και ν’ ανταγωνιστώ τους ψηλούς του Ολυμπιακού και μόνο κέρδος είχα απ’ αυτό».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το «ταβάνι» του: «Θεωρώ πως «ταβάνι» δεν υπάρχει για κανέναν. Προσπαθώ να δουλεύω κάθε μέρα. Ξέρω ότι χρειάζομαι βελτίωση σε πολλά πράγματα, αλλά είμαι διατεθειμένος να ρίξω τη δουλειά που πρέπει σε αυτά. «Ταβάνι» δεν έχω, ως στόχους έχω πολλούς. Πρώτος είναι να καταφέρω να πρωταγωνιστήσω στον Προμηθέα και μετέπειτα όταν θα είμαι έτοιμος θέλω να σταθώ στην Ευρωλίγκα».

Δείτε εν δράσει τον Τανούλη:

Ο Τανούλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ