Την… ψάχνει για Βόιτμαν ο Παναθηναϊκός (vids)

Την… ψάχνει για Βόιτμαν ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τις μεγάλες αλλαγές, προσπαθεί να ενεργοποιήσει «βόμβα» με τον Γιοχάνες Βόιτμαν.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 68-62 στο ΟΑΚΑ την περασμένη Δευτέρα για την Basket League και ουσιαστικά έχασε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος. Η 4η ήττα σε πέντε ματς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, συν το γεγονός ότι η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν στο τριφύλλι έφερε μια σειρά από «καρατομήσεις» στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, μετά το ντέρμπι αποτέλεσαν παρελθόν οι Δημήτρης Πρίφτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Παππάς και Τάκης Τριαντόπουλος, ενώ λίγες μέρες μετά αποχώρησε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε άμεσα και συμφώνησε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής, έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Παράλληλα, οι πράσινοι τα βρήκαν και με τον Γιώργο Βόβορα για την άκρη του πάγκου της ομάδας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στο ρόστερ τις επόμενες μέρες.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ενισχυθεί προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός στα play off και να καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα είναι δεδομένο ότι κάποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν. Τα σενάρια γύρω από τη μεταγραφολογία στο τριφύλλι είναι έντονη τις τελευταίες μέρες, τα ονόματα που ακούγονται πολλά και ο Παναθηναϊκός είναι η αλήθεια πως ψάχνεται για ένα μεγάλο «μπαμ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από ατζέντηδες, ο Παναθηναϊκός κάνει διάφορες διερευνητικές κρούσεις για τον Γιοχάνες Βόιτμαν, ο οποίος είναι ένας από τους παίκτες που αποχώρησαν από την ΤΣΣΚΑ εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ούτε κάποια πρόταση από την πλευρά του Παναθηναϊκού, όμως δεδομένα ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να τον κάνει δικό του μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Η ποιότητα του 29χρονου Γερμανού είναι δεδομένη, μιας και πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ στη Euroleague τα τελευταία χρόνια. Έχει ύψος 2.11 και μπορεί να παίξει και στο χαμηλό ποστ, αλλά και με πρόσωπο, ενώ είναι ικανότατος σουτέρ από μακρινή απόσταση. Αυτός ο λόγος είναι και το «εισιτήριο» για τη μεταγραφή του στη ΤΣΣΚΑ. Παράλληλα, ο Βόιτμαν είναι ενεργό μέλος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Ο Βόιτμαν μέχρι να φύγει από τη ρωσική αρκούδα πριν από μερικές εβδομάδες μετρούσε 8,4 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ τη φετινή σεζόν όντας ενεργό μέλος του ροτέισον της ΤΣΣΚΑ.

Ο Βόιτμαν ξεκίνησε την καριέρα του στην Ίενα στη Γερμανία, ενώ το 2012 μεταγράφηκε στους Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 πήρε μέρος στο ντραφτ, όμως δεν επελέγη, ενώ το 2016 πήγε στην Μπασκόνια όπου εκτόξευσε την αξία του.

Η ΤΣΣΚΑ το καλοκαίρι του 2019 αγόρασε τον Βόιτμαν, κατόπιν εισήγησης του Ιτούδη και αποτέλεσε μαζί με τον Τορνίκε Σενγκέλια για περίπου 2,5 χρόνια το καλύτερο δίδυμο στο «4».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ