Ο Ολυμπιακός διψάει για το double και το +110 με τον Προμηθέα το… φωνάζει (vids)

Ο Ολυμπιακός διψάει για το double και το +110 με τον Προμηθέα το… φωνάζει (vids)

Τρεις κατοστάρες και χαοτικές διαφορές κατάφερε ο Ολυμπιακός στα τρία ματς των ημιτελικών.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του double για πρώτη φορά από το 1997. Και αν μη τι άλλο δείχνει, αγριεμένος μπροστά σε αυτή την πρόκληση. Αν κάποιος διαφωνεί; Ας ρωτήσει τον Μάκη Γιατρά και τον Προμηθέα που αποτελέσαν το τελευταίο εμπόδιο για τους τελικούς: 3-0 με συνολική διαφορά πόντων ακριβώς +110 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το λες και με τα… φρένα σπασμένα.

Ενώ λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον μπελά του με τη Λάρισα (2-1) και ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει για το μεγάλο τετ α τετ των αιωνίων; Οι Πειραιώτες έδειξαν στους ημιτελικούς πως και το F4 του Βελιγραδίου άφησαν πίσω τους και βέβαια πως έχουν τον τρόπο τους να βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή φόρμα με θέα στην τελευταία (και μεγάλη) πρόκληση της σεζόν. Εκείνη που αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τρεις εμφανίσεις 100+ απέναντι στον Προμηθέα. Τρεις παρτίδες που καμιά δεν επέτρεψε στην ψαλίδα κάτι λιγότερο από 30+. Πιο συγκεκριμένα; Ο Ολυμπιακός επικράτησε 116-73 στο πρώτο ματς, 102-72 μέσα στην Πάτρα και έκλεισε τη δουλειά με άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση με 106-69 στο ΣΕΦ. Συνολικά η επίθεση του πετούσε… φωτιές σε αυτά τα τρία ματς, καθώς πέτυχε 324 πόντους. Δηλαδή 108 πόντοι κατά μέσο όρο όταν η άμυνα του επέτρεψε μόλις 214 στο σύνολο, όπερ κάτι παραπάνω από 71. Ο μέσος όρος διαφοράς των τριών αναμετρήσεων εκτοξεύτηκε στο εμφατικό +37. Και σίγουρα αν αυτό δεν λέει πολλά για την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων; Λέει για την διάθεση των Ερυθρόλευκων. Για τη δίψα τους να επιστρέψουν στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ.

Αν ο Παναθηναϊκός ολοκληρώσει σήμερα τη σειρά με τη Λάρισα τότε οι τελικοί της Α1 ξεκινούν την Τετάρτη στο ΣΕΦ (ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας). Αν όχι; Το πράγμα καθυστερεί και άλλο.

MVP στον χθεσινό τρίτο ημιτελικό ήταν δεδομένα ο Κώστας Παπανικολάου. Εμφάνιση ορχήστρα από τον διεθνή άσο που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους (3/3διπ., 2/3τριπ., 3/3β.), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ