Ο Παναθηναϊκός ήθελε χαμηλά το σκορ, αλλά ξέχασε να σκοράρει

Ο Παναθηναϊκός ήθελε χαμηλά το σκορ, αλλά ξέχασε να σκοράρει

Με επιδόσεις… παμπαιδικού, τελικό της Α1 δεν κερδίζεις το 2022.

Για να συνεννοηθούμε προκαταβολικά: η ήττα είναι… ήττα. Είτε προκύπτει με έναν πόντο είτε με σαράντα. Και ο Παναθηναϊκός έχασε τον πρώτο τελικό από τον Ολυμπιακό και είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση σε αυτό το ζευγάρι των τελικών του πρωταθλήματος.

Είναι άλλο πράγμα να χάσεις όμως έναν τελικό, και άλλο να μην τον δώσεις καν. Και οι Πράσινοι κάπως έτσι εμφανίστηκαν στο ΣΕΦ. Με διάθεση να μην παίξουν. Το 15-2 στο 7.30, το 23-4 στο 10.00 και το γεγονός ότι επί της ουσίας δεν επέστρεψαν ποτέ έστω σε επίπεδο ανταγωνισμού τα λέει όλα για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα που έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της παρέας του Κώστα Σλούκα.

Έχασε παντού ο Παναθηναϊκός. Στα ριμπάουντ, στο ανοιχτό παιχνίδι, στο «σετ», στα ποσοστά ευστοχίας, στις ασίστ, στα λάθη, ακόμη και στο σενάριο να βάλει την εξίσωση το πιο σημαντικό επιθετικό του όπλο τον Νεμάνια Νέντοβιτς που πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 31.12. Παταγώδης αποτυχία για μια ομάδα που ήθελε να κρατήσει σκορ χαμηλά, αλλά ξέχασε να σκοράρει: Με 2/14 στην πρώτη περίοδο, τέσσερα εύστοχα δίποντα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κλπ.

Επιδόσεις για κλάματα που παραπέμπουν περισσότερο σε τμήμα… παμπαιδικό και όχι σε ένα σύνολο επιπέδου Ευρωλίγκας.

Όταν χρειάζεσαι 36 λεπτά για να ξεπεράσεις τους 50 πόντους απλά δεν γίνεται να έχεις προσδοκίες. Ακόμη και σε ένα βράδυ που ο Ολυμπιακός έμεινε πολύ μακριά από τους μέσους όρους του στην Α1. Που με τη σειρά του έχασε πολλά εύκολα σουτ και τέλος πάντων δεν λες ότι πήγε με τα… φρένα σπασμένα.

Τι πρέπει να βελτιώσει για τον δεύτερο τελικό; Σχεδόν τα πάντα. Φυσικά το ΟΑΚΑ του δίνει ώθηση για να ισοφαρίσει. Χρειάζεται όμως και μπάσκετ. Και μια απάντηση στην «ενέργεια» με την οποία μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. «Όταν στα τρία πρώτα πεντάλεπτα του πρώτου ημίχρονου σκοράρεις λιγότερους από πέντε πόντους, τότε προφανώς κάτι κάνεις λάθος» παραδέχτηκε ο Βόβορας. Αλλά εδώ δεν χρειάζονται διαπιστώσεις. Χρειάζονται απαντήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ