Χωρίς τον Ολυμπιακό ο δεύτερος τελικός…

Χωρίς τον Ολυμπιακό ο δεύτερος τελικός…

«Απουσιάζει» ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο τελικό, «πάρτι» οι «πράσινοι» απέναντί στους ερυθρόλευκους που… κοιτάνε και παραδίδουν μαθήματα τραγικού μπάσκετ

Συμβαίνουν και αυτά. Σε έναν τελικό να παίζει μόνο η μια ομάδα. Και αν στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος το ξεκίνημα του Ολυμπιακού με το 23-4 «καθάρισε» το ματς, στο ΟΑΚΑ και στον δεύτερο τελικό που είναι σε εξέλιξη ο ΠΑΟ κάνει «πάρτι» απέναντι στον ανύπαρκτο Ολυμπιακό!

Με ένα εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο όπου επικράτησε με 25-12, οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια με 46-32! Και δεν είναι το θέμα η διαφορά, είναι η εικόνα ενός αγώνα που είναι λες και βλέπεις δύο ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το τι έχουν παρουσιάσει έως τώρα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός του εύκολου 5-0 επί του ΠΑΟ προφανώς νομίζει πως θα νικήσει με την φανέλα μια ομάδα που είναι χειρότερή του αλλά παίζει το τελευταίο της χαρτί και βγάζει πάθος και αντίδραση. Ο Ολυμπιακός που σουτάρει μόνο τρίποντα, που δεν έχιε το παραμικρό πλάνο, που παίζει άμυνα με τα μάτια και που με λίγα λόγια έχει παραδοθεί αμαχητί στον ΠΑΟ που πάει ολοταχώς για το 1-1 και κυρίως για την αλλαγή των συνθηκών σε μια σειρά τελικών που ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά από μόνος του απόψε… υποβιβάζεται.

Ένας Ολυμπιακός που δεν έχει κάνει τίποτα μετά το πρώτο δεκάλεπτο και που πολύ εύκολα άφησε τον ΠΑΟ να κάνει ότι θέλει σε άμυνα και επίθεση. Με έναν Σλούκα μόνο μέχρι ενός σημείου και μετά το χάος. Με τον Μπαρτζώκα να προφυλάσσει τον Φαλ μετά τα δύο φάουλ που εκανε και να τον κρατάει σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο στον πάγκο για την συνέχεια… Ποια συνέχεια;

Με το -14 αλλά κυρίως με την τραγική εικόνα, στην χειρότερη έως τώρα εμφάνιση τους στη σεζόν, τι σημασία θα έχει όταν μπει ο Φαλ τι θα κάνει; Όταν το ματς λογικά θα έχει «τελειώσει», με τους πράσινους να έχουν ψυχολογία στα ύψη και τον Παπαπέτρου να δείχνει επιδεικτικά προς τους «ερυθρόλευκους» τα… μούσκουλα του μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός που δεν βγάζει ούτε καν εγωισμό, έχοντας ουσιαστικά παραιτηθεί από το ματς απέναντι σε έναν ΠΑΟ που είδε την κατάσταση του αντιπάλου του και πήρε θάρρος. Και με την βοήθεια της εξέδρας κάνει… πάρτι αφού παίζει μόνος του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου τελικού της Basket League είχε 9/33 σουτ, με 3/19 δίποντα και 6/14 τρίποντα, ενώ επίσης είχε 8/11 βολές. Ο μοναδικός που είχε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Σλούκας με 12. Ο διεθνής γκαρντ είχε 4/6 σουτ, με 2/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ επίσης είχε 2/3 βολές.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε 16/30 σουτ, με 12/19 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 10/12 βολές. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπαπέτρου με 13 πόντους, έχοντας 5/7 σουτ με 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/2 βολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ