H δικαίωση του #mexritelous, οι νέες επιτυχίες και τι λένε οι Αγγελόπουλοι για τον Μιλουτίνοφ

H δικαίωση του #mexritelous, οι νέες επιτυχίες και τι λένε οι Αγγελόπουλοι για τον Μιλουτίνοφ

Οι δύο πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μίλησαν για την κατάκτηση του τίτλου, τονίζοντας πως η χρονιά ήταν μια απόλυτη δικαίωση - Η αναφορά στον Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στον τρίτο τελικό της Basket League τον Παναθηναϊκό (93-74) και κατέκτησε το πρωτάθλημα ύστερα από 6 χρόνια.

Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα των «πράσινων» στο Game 3 και κατέκτησαν το 13ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους, ενώ ολοκλήρωσαν ιδανικά τη σεζόν, πανηγυρίζοντας το νταμπλ, κάτι το οποίο δεν είχαν καταφέρει εδώ και 25 χρόνια.

Οι δύο πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν για τη φετινή πορεία των Ερυθρολεύκων, τονίζοντας πως η χρονιά και το «μέχρι τέλους» ήταν μια απόλυτη δικαίωση, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως ο Ολυμπιακούς μπορεί να κατακτήσει περισσότερους τίτλους στο μέλλον.

Παράλληλα, έκαναν αναφορά και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος φαίνεται να μην απασχολεί τη δεδομένη στιγμή τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος:

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί πέτυχαν αυτή την καταπληκτική χρονιά. Όταν επέστρεψε ο κόουτς οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά γι’ αυτό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Είναι μια δικαίωση του μέχρι τέλους, της ιστορικής απόφασης που πήραμε τότε. Σταθήκαμε όρθιοι, σηκώσαμε όλο το βάρος πάνω μας. Ήταν μια απόφαση που σχολίαζαν οι πάντες. Έλεγαν ότι δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, κάθε φορά υπήρχαν εμπόδια αλλά ξεπεράστηκαν. Αυτές οι αποφάσεις και επιλογές είχαν μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος, αλλά δικαιωθήκαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει εγγύηση τις συνεχόμενες επιτυχίες. Φύγαμε από κάτι που θεωρούσαμε πως δεν είναι όπως έπρεπε. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν, δεν απειλήσαμε κανέναν, με δική μας απόφαση και δικό μας κόστος πήραμε αυτή την τολμηρή απόφαση και βλέπετε φέτος αυτή την καταπληκτική χρονιά που ξεπέρασε τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων μας», τόνισε.

Για την αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη: «Ο Πρίντεζης είναι ένας καταπληκτικός αθλητής, δούλεψε σκληρά, δέθηκε με την ομάδα και είχε ένα τέλος που ελάχιστοι αθλητές έχουν πετύχει, σε μια χρονιά με τίτλους και αποθέωση μέσα στο γήπεδό μας. Είναι ό,τι πιο μαγικό μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής. Του είμαστε ευγνώμονες. Ζήσαμε μαζί του και με τα άλλα παιδιά μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον τελικό της Πόλης και όχι μόνο. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είμαστε περήφανοι που τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δύο καταπληκτικούς αθλητές και ανθρώπους, τον Πρίντεζη και τον Σπανούλη. Αυτό δείχνει τη στάση μας απέναντι στο μπάσκετ».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Μιλουτίνοφ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις. Πρώτα θα μιλήσουμε με τον κόουτς για τη συνεργασία μας και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Ο Νίκολα έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα αυτή αξίζει να ζήσει τις στιγμές και την αποθέωση, κάθε πράγμα στον καιρό του. Υπομονή».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος:

«Ιστορική χρονιά η φετινή. Γυρίσαμε στην Α1 μετά από δύο χρόνια, κάναμε το νταμπλ μετά από 25 χρόνια, κάναμε το δεύτερο 3-0 επί δικής μας προεδρίας και κάναμε επτά νίκες σε έξι μήνες επί του Παναθηναϊκού. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόουτς που άντεξαν αυτή τη χρονιά. Ήταν ενωμένοι, αντέδρασαν σωστά μετά την πρώτη ήττα από τον Παναθηναϊκό. Από 14οι ήμασταν δεύτεροι στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει υλικό καλό για να συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν με στόχο το Final 4 και τους εγχώριους τίτλους», τόνισε.

Για την αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη: «Ο Πρίντεζης εκτός από εξαιρετικός χαρακτήρας και άνθρωπος, ήταν ένας άνθρωπος με μια ωραία τρέλα που θα μας λείψει. Δούλεψε ατελείωτες ώρες και αποτελεί παράδειγμα. Είμαστε τυχεροί όσα ζήσαμε μαζί του κι αυτός μαζί μας σε αυτή την περίοδο. Του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Για το μυστικό της διατήρησης του κορμού των βασικών παικτών τόνισε: «Είναι το καλό οικογενειακό κλίμα. Έχουν περάσει και ξένοι παίκτες, αλλά κυρίως οι Έλληνες καταλαβαίνουν την τρέλα μας για την ομάδα, το δέσιμο που έχουμε και τη στήριξη του κάθε προπονητή. Αυτό όλο το νιώθουν».

Για τις καταγγελίες που έγιναν για τον ΕΣΑΚΕ: «Δεν έχουμε κανένα σχόλιο. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων και επιλογών του. Να γίνει ένα πρωτάθλημα με ομάδες που να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Μακάρι να μπορούσε να γίνει με 14 ομάδες και να ήταν όλες υγιείς. Θα δούμε. Περιμένουμε και τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ