Ξεπέρασε τους 1.000 πόντους και έγραψε ιστορία με τον Προμηθέα ο Αγραβάνης

Ξεπέρασε τους 1.000 πόντους και έγραψε ιστορία με τον Προμηθέα ο Αγραβάνης

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο παιχνίδι του Προμηθέα με τη Λάρισα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Πατρινών που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους.

Στην αναμέτρηση του Προμηθέα κόντρα στη Λάρισα, ο Δημήτρης Αγραβάνης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Πατρινών που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Προμηθέας μείωσε στη σειρά των μικρών τελικών των πλέι οφ της Stoiximan Basket League με τη Λάρισα στο 1-2, απέφυγε τη «σκούπα» αλλά παράλληλα το  παιχνίδι του «Δ.Τόφαλος» θα καταγραφεί ως ξεχωριστό για έναν επιπλέον λόγο. Μέσα από αυτό ο Δημήτρης Αγραβάνης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έσπασε το «φράγμα» των 1.000 πόντων.

Ο αρχηγός του Προμηθέα σημείωσε 25 πόντους στο game 3 της σειράς των μικρών τελικών και πλέον το «κοντέρ» του με την ομάδα της Πάτρας γράφει 1.001 πόντους. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε σε αυτό το ξεχωριστό milestone μέσα από την 75η εμφάνιση του με τον Προμηθέα στην κατηγορία.

Η διαδρομή του προς τους 1.000+ πόντους με την αχαϊκή ομάδα ανά σεζόν και φάση του Πρωταθλήματος…

Ο Δημήτρης Αγραβάνης παράλληλα, μέσα από το παιχνίδι «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Είχε 2/6 με τα οποία έφτασε τα 92 εύστοχα και έγινε ο 4ος της λίστας ξεπερνώντας τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 91.

Το «κοντέρ» του Γκίκα έγραψε 1.500 πόντους

 Ο Νίκος Γκίκας έφτασε σε ένα milestone καριέρας συνολικά στη Stoiximan Basket League. Με τους επτά πόντους που είχε έφτασε τους 1.500 στη 215η εμφάνιση του στην κατηγορία (6,97 μέσος όρος).

Ο Γκίκας είχε συμμετοχή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού το οποίο τελείωσε έχοντας επτά πόντους, επτά ριμπάουντ, εννιά ασίστ και τέσσερα κλεψίματα. Η επίδοση του στα ριμπάουντ συνιστά και νέο ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε από πέντε στον δεύτερο ημιτελικό και στον δεύτερο μικρό τελικό. Ο 31χρονος γκαρντ έμεινε ένα ριμπάουντ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του που ήταν τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε στον δεύτερο προημιτελικό του 2016 (Κηφισιά-Άρης).

Όλα τα ριμπάουντ του διεθνή γκαρντ ήταν αμυντικά. Με αυτά έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 243 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μουχάμεντ Φαγιέ.

Ακόμη για τους γηπεδούχους…

*Η μοναδική ασίστ του Γιάννη Αγραβάνη ήταν και η 100ή του σε 118 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Ο Μιχάιλο Άντριτς ήταν ένας από τους τρεις παικτών των νικητών που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 14 και με αυτούς έφτασε και ξεπέρασε τους 400 στην 40ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Με τη νίκη του Προμηθέα επιβεβαιώθηκε ο κανόνας των μικρών τελικών που σπανίως κρίνονται με «σκούπες». Σε σύνολο 27 σειρών –οι 26 ήταν best of five, κρίθηκαν δηλαδή στις τρεις νίκες- μόνο τέσσερις κατέληξαν σε σκορ 3-0. Ήταν το 1996 (Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-0), το 1999 (ΠΑΟΚ-Άρης 3-0), το 2017 (ΑΕΚ-Άρης 3-0) και το 2018 (Προμηθέας-ΠΑΟΚ 0-3).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ