Το δεύτερο καλοκαίρι του Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό (vid)

Το δεύτερο καλοκαίρι του Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό (vid)

Πέρσι έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο χώρος στο ερυθρόλευκο ρόστερ ήταν περιορισμένος. Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει…

Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία το πρωτάθλημα, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν το νταμπλ και να ολοκληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Μια σπουδαία σεζόν για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βάζει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του και να οδηγεί τον Ολυμπιακό στο πρώτο του νταμπλ μετά από 25 χρόνια. Ο Ελληνας τεχνικός, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Ερυθρόλευκους μέχρι το 2025, πλέον καλείται να πατήσει πάνω στην επιτυχημένη ομάδα που έχει δημιουργήσει και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν το ρόστερ και θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να συνεχίσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις περιπτώσεις που εξετάζονται από τον Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε Βιλερμπάν. Είναι 24 ετών, έχει ύψος 2.10 μ. και παίζει ως σέντερ. Υπό συνθήκες μάλιστα μπορεί να προσφέρει λύσεις και ως «4άρι», γεγονός που δίνει έξτρα επιλογές στον εκάστοτε προπονητή του. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του Κώστα Αντετοκούνμπο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του Ολυμπιακού. Το ίδιο είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές μάλιστα είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν και ο 24χρονος μετακόμισε στη Γαλλία και την Βιλερμπάν. Ο λόγος για τον οποίο δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Κώστα στον Ολυμπιακό δεν ήταν οικονομικός, αλλά καθαρά αγωνιστικός.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν στη θέση «5» τους Φαλ και Μάρτιν, συν τον Ζαν Σαρλ, που έπαιξε αρκετές φορές την περασμένη σεζόν ως σέντερ, ενώ στο «4» υπήρχαν οι Βεζένκοφ και Πρίντεζης. Ηταν δεδομένο ότι δεν θα είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο Κώστας ήθελε να πάει σε μια ομάδα, που θα είχε χρόνο και ρόλο και αυτό στον Ολυμπιακό ήταν αδύνατο. Φέτος, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Πρίντεζης αποχώρησε από την ενεργό δράση, ενώ εξαιρετικά αμφίβολή είναι η παραμονή των Ζαν Σαρλ και Χασάν Μάρτιν. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στη θέση «5», με τον Μπαρτζώκα να καλοβλέπει την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Βιλερμπάν.

Ο Ελληνας σέντερ, ο οποίος πέρσι στην Euroleague είχε 26 ματς με μέσο όρο 13.08 λεπτά συμμετοχής και 5.8 πόντους (71.8% στα δίποντα, 54.8% στις βολές), 2.6 ριμπάουντ και 0.7 τάπες, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του. Όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα, όταν ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Πειραιωτών θα τεθεί επί τάπητος και ο τεχνικός των νταμπλούχων πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Δείτε τον Κώστα Αντετοκούνμπο εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ