Basket League: Προπονητής της χρονιάς ο Τακιανός

Basket League: Προπονητής της χρονιάς ο Τακιανός

Ο Φώτης Τακιανός αναδείχθηκε προπονητής της Basket League 21/22, δεύτερος ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την ανάδειξη του προπονητή της Λάρισας, Φώτη Τακιανό, ως τον καλύτερο της Basket League.

Ο Έλληνας coach οδήγησε τη Θεσσαλική ομάδα στα playoff και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Ο Φώτης Τακιανός ο οποίος οδήγησε την Λάρισα στην κορυφαία διάκριση όχι μόνο του συλλόγου αλλά συνολικά του μπάσκετ της πόλης, την κατάκτηση της τέταρτης θέσης της τελικής βαθμολογίας της Stoiximan Basket League, αναδείχθηκε Καλύτερος Προπονητής του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο 53χρονος κόουτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάρισας στις 16 του περασμένου Νοεμβρίου με την ομάδα να έχει ρεκόρ 1-5. Η θεσσαλική ομάδα τερμάτισε στην κανονική περίοδο έκτη στην βαθμολογία με ρεκόρ 12-12.

Διαβάστε επίσης: Ο Νταβέλης μίλησε – Καμία εμπλοκή στην ΚΑΕ Λάρισα

Η Λάρισα υπό τις οδηγίες του Τακιανού κατάφερε στην πρώτη φάση των Playoffs να αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας τον τρίτο στην βαθμολογία της ρέγκιουλαρ σίζον Κολοσσό H Hotels με 2-0 νίκες και στα ημιτελικά νίκησε δύο φορές στις εντός έδρας συναντήσεις τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος πήρε την πρόκριση για τους τελικούς με 3-2 νίκες.

Στους αγώνες των Playoffs για την τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Stoiximan Basket League 2021-22, η Λάρισα αν και προηγήθηκε με 2-0 νίκες ηττήθηκε από τον Προμηθέα με 3-2.

Ο Τακιανός πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Κόουτς της Χρονιάς για το 30ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League, ο 53χρονος κόουτς συγκέντρωσε με 11 ψήφους το 42,3% των προτιμήσεων με δεύτερο τον Ηλία Καντζούρη του Κολοσσού H Hotels που πήρε 6 ψήφους, ποσοστό 23,07%.

Ο Φώτης Τακιανός στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού σε σύνολο 2.809 συμμετοχών, συγκέντρωσε το 39,2%. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας του Πρωταθλητή Ολυμπιακού με 27,68%.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο προπονητής της Λάρισας συγκέντρωσε με 27 ψήφους το 55,1% των προτιμήσεων. Δεύτερος ήταν και σε αυτή την ψηφοφορία ο κόουτς Μπαρτζώκας με 13 ψήφους και 26,53%.

«Θέλω να ευχαριστήσω απο καρδιάς όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Προπονητή της Χρονιάς επιβραβεύοντας ουσιαστικά τα αποτελέσματα και τον βαθμό δυσκολίας της πορείας μας προς την 4η θέση», δήλωσε ο Φώτης Τακιανός.

«Η διάκριση δημιουργεί συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης μα πιο πολύ αποτελεί δέσμευση και παρακαταθήκη για μεγαλύτερη προσπάθεια προς τους επόμενους στόχους», υπογράμμισε ο Θεσσαλονικός κόουτς.

«Θέλω να αφιερώσω με μεγάλη αγάπη και να μοιραστώ το βραβείο με την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου Αναστασία και τους γιούς μου Ιωάννη και Παναγιώτη που ήταν στο πλάι μου και με στήριζαν συμμετέχοντας στην δύσκολη και απαιτητική διαδρομή μου», επισήμανε ο Τακιανός.

Στη συνέχεια ο 53χρονος προπονητής υπογράμμισε: «Πιστεύοντας οτι σε ένα ομαδικό άθλημα η προσωπική διάκριση έρχεται μόνο μέσα απο την ομαδική προσπάθεια και συνεργασία θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό της ΚΑΕ Λάρισα, τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, ολο το προσωπικό για την καθημερινή στήριξη ως αφανείς ήρωες της επιτυχίας μας, τους παίκτες για την κατάθεση ψυχής που έκαναν και το επαγγελματισμό τον οποίο έδειξαν».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άμεσους συνεργάτες μου Γιάννη Μίσσα, Χαράλαμπο Καϊταντζίδη, Κώστα Δούικα γαι τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και την προσήλωση τους», σημείωσε ο Τακιανός και κατέληξε: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, ευχές για βελτίωση και εξέλιξη ως άτομα, ως κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ