Τρίκαλα – Πανιώνιος 76-81

Τρίκαλα – Πανιώνιος 76-81

Νίκη εξαιρετικής σημασίας πέτυχε ο Πανιώνιος στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Basket League. Σε ένα... θαύμα ελπίζουν πλέον τα Τρίκαλα.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπράζελτον και Κράβιτς, ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα και από τα Τρίκαλα, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 81-76, για την 22η αγωνιστική.

Έβδομη νίκη συνολικά και πρώτη εκτός έδρας, για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, που συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει στον Β’ γύρο για την παραμονή της

Αντιθέτως, η ομάδα του Φώτη Τακιανού, παρότι το πάλεψε, ηττήθηκε και έπεσε στο 3-19. Πλέον και μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Θεσσαλοί χρειάζονται μόνο νίκες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια τους και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να έχουν ελπίδες παραμονής.

Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα από την αρχή του ματς και με βασιζόμενος στις καλές συνεργασίες και την ευστοχία του (14/20 δίποντα, 5/10 τρίπ.) παγιώσε μια διψήφια διαφορά, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει τον Μπράζελτον που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 15 πόντους, ενώ πολύτιμες επιθετικές λύσεις έδωσαν και οι Κράβιτς, Κάμινγκς και Σακελλαρίου.

Έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου προηγήθηκε με 12-20 στο 8’, με +10 στο 15’ (26-36), ενώ η μεγαλύτερη διαφορά σημειώθηκε στο 19’, όταν το φωτεινό ταμπλό έγραψε 36-52, δηλαδή +16.

Επέστρεψαν τα Τρίκαλα, άντεξε ο Πανιώνιος
Η ομάδα του Φώτη Τακιανού όμως δεν τα παράτησε. Εβγαλε μεγάλος πάθος στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά αιφνιδίασε τον Πανιώνιο, που έδειχνε να μην περιμένει μια τέτοια αντίδραση. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετική, επιθετική άμυνα, από την οποία πήραν ρυθμό στην επίθεση. Μόρις, Τέγιτς και Λούντζης ηγήθηκαν της επίθεσης, ενώ ένα καλάθι και φάουλ του Ρίτσαρντσον έφερε τους τρικαλινούς μπροστά με 58-57 στο 28’!

Λίγο αργότερα ο Λούντζης έκανε το 60-58 με βολές, με τον Πανιώνιο να κλείνει την περίοδο προηγούμενος με το οριακό 60-61!

Το ματς πήρε… φωτιά, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος έδειξε ψυχραιμία και εκμεταλλεύθηκε το σαφώς ποιοτικότερο και βαθύτερο ρόστερ το οποίο διαθέτει. Κράβιτς και Μπράζελτον πήραν στις πλάτες τους τους κυανέρυθρους μετατρέποντας το 66-65 του 34’ στο 66-76 του 38’΄!

Τα πάντα ουσιαστικά είχαν τελειώσει, με τον Πανιώνιο να φτάνει σε μια πολύτιμη νίκη με τελικό σκορ 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 60-61, 76-81

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ