Άρης – Κύμη  60-73

Άρης – Κύμη 60-73

Τεράστια νίκη πήρε η Κύμη μέσα στο Αλεξάνδρειο με 73-60 επί του Αρη και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδό της στα πλέι όφ της Α1.

Είναι η πρώτη νίκη στην ιστορία των «κυανόλευκων» μέσα στη Θεσσαλονίκη επί των «κιτρίνων», οι οποίοι διανύουν περίοδο βαθιάς κρίσης και πλέον θα πρέπει να παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

H Kύμη μπήκε στο ματς με σκοπό να επιβάλει το παιχνίδι της και να υποχρεώσει τον Άρη να την ακολουθεί στο σκορ. Με τους ΜακΦάντεν και Τζόουνς να δίνουν λύσεις στην επίθεση, αλλά και τον Κάιζερ να ελέγχει τα ριμπάουντ προηγήθηκε με 13-21 στο 11’.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης χωρίς τους Μπελ και Αθηναίου είχε τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του, έκανε πολλά λάθη, είχε πρόβλημα στα ριμπάουντ και δεν μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό.

Το ημίχρονο μάλιστα βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 28-41μα έχουν 7/12 τρίποντα και 24 ριμπάουντ, ενώ ο Άρης είχε 3/14 τρίποντα και μόλις 7 ριμπάουντ!

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κύμη επιβλήθηκε απόλυτα στο παρκέ. Με την άμυνά της εξωθούσε τους Θεσσαλονικείς σε «τραβηγμένες» ενέργειες και έβγαζε συνεχώς αιφνιδιασμούς. Ο Άρης είχε σημειώσει μόλις δυο πόντους για πέντε λεπτά, ενώ η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους (30-50 στο 25’)!

Μάλιστα η διαφορά έφτασε στους 21 πόντους (47-68 στο 35’), αλλά από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Κύμη άρχισε να χάνει τη συγκέντρωσή της.

Οι παίκτες της έκαναν λάθη, επιθετικά φάουλ, ήταν άστοχοι με συνέπεια ο Αρης με σερί 13-0 να μειώσει σε 60-68 στο 1.27’’ πριν το τέλος.

Ο προπονητής της Κύμης Γιάννης Καστρίτης πήρε δυο ταϊμ άουτ για να συνέλθουν οι παίκτες του και τελικά τα κατάφερε, καθώς κράτησαν τη διαφορά και πήραν μια ιστορική νίκη με το τελικό 73-60.

Από την ομάδα της Εύβοιας οι ΜακΦάντεν (14π.), Μανωλόπουλος (13π.) και Τσαγκαράκης (9π.) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ από τον Αρη διασώθηκε ο Τσαϊρέλης (14π.).

Tα δεκάλεπτα: 13-19, 28-41, 44-59, 60-73

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ