Αθηναίου: «Ήταν το κατάλληλο timing για να βρίσκεται η Καρδίτσα στην Α1»

Αθηναίου: «Ήταν το κατάλληλο timing για να βρίσκεται η Καρδίτσα στην Α1»

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για τη συμμετοχή της Καρδίτσας στην Α1, για τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Η Καρδίτσα θα βρίσκεται στην Basket League τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον Γιάννη Αθηναίου να μιλά στο Web Radio της ΕΟΚ για την προσπάθεια της Θεσσαλικής ομάδας.

Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στον Γιάννη Μπουρούση και την προσπάθεια που έχει κάνει για να βοηθήσει τον σύλλογο, στη διοίκηση της ομάδας, αλλά και στην Εθνική ομάδα και την πορεία της στο Eurobasket 2022.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αθηναίου:

Για το ότι πήρε το γήπεδο της Καρδίτσας τ’ όνομα του Γιάννη Μπουρούση: «Είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο το Γιάννη, γιατί ξεκίνησε τ‘ όνειρό του απ’ την Καρδίτσα και είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον κάθε αθλητή, ειδικότερα όταν έχει αυτήν τη τεράστια καριέρα εντός και εκτός Ελλάδας που έχει κάνει ο Γιάννης, είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τεράστιο κεφάλαιο ως αθλητής και να ξεκινήσει κάτι άλλο διαφορετικό.

Επομένως, θεωρώ ότι για το Γιάννη είναι πολύ σημαντικό ότι πήρε τ’ όνομά του το γήπεδο, για το οποίο έχει παλέψει πάρα πολύ και φέτος και πέρυσι, αλλά και για να είναι η ομάδα εδώ που είναι. Νομίζω έχει γίνει μια πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια και ήταν το κατάλληλο timing για να βρίσκεται η Καρδίτσα στην Α1».

Για το διοικητικό σύνολο της Καρδίτσας: «Υπάρχουν άνθρωποι όπως είναι και ο Χρήστος ο Δεληγιάννης που βρίσκονταν στο χώρο, ήταν παίκτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έχει γύρω της ανθρώπους που έχουν υπάρξει αθλητές και ξέρουν τι και πότε πρέπει να γίνει.

Έτσι έχουν φτιάξει ένα πολύ ωραίο σύνολο, το οποίο αποτελείται από πολλούς ανθρώπους στο διοικητικό κομμάτι και προσπαθούν και έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια ομάδα που θα παίρνει από κοινού αποφάσεις και θα βοηθούν όλοι μαζί.

Αυτό είναι μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση, επομένως έκαναν και το βήμα παραπάνω για την Α1 όντες έτοιμοι να το κάνουν και ξέροντας ότι μπορούν να σηκώσουν το όλο κομμάτι. Τη σήμερον ημέρα το σημαντικό είναι αυτό, να πατάς στα πόδια σου, να ξέρεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις και να προσπαθείς μ’ ένα νοικοκυρεμένο τρόπο να κάνεις μια ομάδα να δουλέψει επαγγελματικά».

Για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό: «Τα φιλικά δε λένε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει το κομμάτι της τακτικής όπως στα επίσημα. Έτσι και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με 2 σημαντικές γι’ αυτόν απουσίες, όπως είχαμε κι εμείς και δε λέει τίποτα το αποτέλεσμα.

Αυτό που θέλουμε είναι φιλικό με το φιλικό να γινόμαστε καλύτεροι και να προσπαθούμε ν’ αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του κόουτς. Είμαστε όλοι καινούργιοι στην ομάδα, υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν πρώτη φορά στην Ευρώπη, οπότε χρειάζεται χρόνος.

Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός, είναι σημαντικό ότι η ομάδα είναι νεανική, αλλά το θέμα είναι να δούμε πώς μπορούμε να βάλουμε μέσα στο κομμάτι του μπάσκετ τον ενθουσιασμό και την ενέργεια».

Για την Εθνική στο Eurobasket: «Πάντα η Εθνική ξεκινάει με καλές φιλοδοξίες, δεν έχει υπάρξει φορά που δεν το έχει κάνει. Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια, απλά βρεθήκαμε σε μια πολύ καλή ομάδα αγωνιστικά. Οι Γερμανοί ήταν μια καλή, συμπαγής ομάδα απ’ την αρχή, με ξεκάθαρους ρόλους. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δυστυχώς μας απέκλεισε μια πολύ καλύτερη ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ