Το ξέρετε ότι την άλλη Κυριακή έχει ντέρμπι «αιωνίων»;

Το ξέρετε ότι την άλλη Κυριακή έχει ντέρμπι «αιωνίων»;

Στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο ματς μπαίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που... βλέπουν ντέρμπι «αιωνίων». Η πληρότητα των ερυθρόλευκων και οι προσθήκες στο τριφύλλι...

Το Ευρωμπάσκετ αποτελεί εδώ και λίγα 24ωρα παρελθόν και οι παίκτες έχουν ενσωματωθεί στις ομάδες τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βλέπουν τους διεθνείς τους να επιστρέφουν στην προετοιμασία και να μπαίνουν σε έναν ρυθμό ενόψει και της έναρξης της σεζόν που δεν αργεί ιδιαίτερα…

Συγκεκριμένα, το πρώτο επίσημο ματς είναι σε 10 μέρες περίπου, το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα γίνει το Σούπερ Καπ. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου (που πήρε τη θέση της Λάρισας) και ο Ολυμπιακός τον Προμηθέα Πάτρας την ίδια μέρα με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό και σε πιθανή σύγκρουση «αιωνίων» με το «καλημέρα».

Στα «χαρτιά» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι τα ακλόνητα φαβορί για να βρεθούν στον τελικό της Κυριακής (2/10), με τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Ντέγιαν Ράντονιτς να προετοιμάζουν τις ομάδες τους για αυτά τα παιχνίδια.

Ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για τον κάθε ένα από τους «αιώνιους» είναι τα τουρνουά που ξεκινούν την Παρασκεύη (23/9). Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδέψει στην Κύπρο όπου θα έχει μια σειρά από φιλικά ματς στο τουρνουά όπου θα συμμετέχουν Περιστέρι, Ερυθρός Αστέρας και Χάποελ Χολόν.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή με τα παιχνίδια της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Αρμάνι στις 18:00 και αυτό του Παναθηναϊκού απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές στις 21:00.

Ο Σλούκας, ο Πονίτκα και οι προσθήκες

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ακολούθησαν δυο διαφορετικούς δρόμους το φετινό καλοκαίρι στον σχεδιασμό τους. Οι ερυθρόλευκοι που πραγματοποίησαν μια μαγική σεζόν προχώρησαν σε λίγες αλλαγές και συγκεκριμένες, δεν χάλασαν τον καλό κορμό που είχαν και απλά έκαναν προσθήκες που μπορούν να «εκτοξεύσουν» το επίπεδο της ομάδας.

Ο Κάνααν είναι ο παίκτης που αντικατέστησε τον Ντόρσεϊ που πήγε στους Μάβερικς, όμως από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει πάρει και τους Πίτερς, Μπλακ και Μπολομπόι, αλλά και τον ομογενή γκαρντ Τζορτζ Πάπας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεση του για το τουρνουά στην Κύπρο, τον Κώστα Σλούκα που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στα επίσημα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έκανε ριζικές αλλαγές, «ξήλωσε» σχεδόν όλο το ρόστερ του, άλλαξε προπονητή, όμως μοιάζει καλύτερη ομάδα με βάση την ποιότητα αλλά και το βάθος του ρόστερ.

Οι πράσινοι πέρα από τις κινήσεις με τους Πάρις Λι, Γκριγκόνις, Σαμοντούροβ, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γουόλτερς, Ντέρικ Γουίλιαμς, Άντριους και Γκουντάιτις, αναμένεται να ολοκληρώσουν και την απόκτηση του Ματέους Πονίτκα.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει ακόμα μια κίνηση σημαντική πριν ξεκινήσει η σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος, αφού έκανε λίγες αλλαγές στο ρόστερ του, κράτησε τον προπονητή του. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει πολλές αλλαγές, άλλον προπονητή και θα χρειαστεί χρόνο για να «δέσει».

Ωστόσο, παιχνίδια όπως αυτό του Σούπερ Καπ, που είναι μεν ντέρμπι και κρίνεται τίτλος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός που στην αρχή της σεζόν θα ψάχνεται.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα θέλει να μπει στη σεζόν όπως έκλεισε την περσινή, όπου πήρε με 3-0 το πρωτάθλημα στους τελικούς, έκανε νταμπλ και μετράει το εντυπωσιακό 7-0 στα τελευταία επτά παιχνίδια απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο σε όλες τις διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ