Τρίκαλα – Άρης 64-83

Τρίκαλα – Άρης 64-83

Τεράστια νίκη στη «μάχη» του για τη σωτηρία πήρε ο Άρης, επικρατώντας των εκτός έδρας των Τρικάλων με 83-64. Υποβιβάστηκαν και μαθηματικά οι Θεσσαλοί.

Νίκη τεράστιας σημασίας πανηγύρισε ο Αρης στα Τρίκαλα! Αφήνοντας πίσω την τραγική εμφάνιση με την Κύμη και με παίζοντας αυτή τη φορά σύμφωνα με τις δυνατότητές του, επικράτησε με 83-64 και πήρε μεγάλη βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία του. Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ο Γκάρι Μπελ, που αν και τραυματίας είχε 15 πόντους με 5/10 τρίποντα

Πολύ καλός και ο Μάρας, ενώ ξεχώρισαν και Μποχωριδης (17π.), Ντουβιέρ (15ριμπ.), αλλά και ο Αθηναίου ο οποίος όπως και ο Μπελ αγωνίστηκε τραυματίας. Είκοσι επιθετικά ριμπάουντ και 22 ασίστ για τον Αρη, υποχρέωσε τον αντίπαλό του σε 19 λάθη και τον κράτησε στις μόλις 10 ασίστ.

Στην Α2 η ομάδα του Φώτη Τακιανού και μαθηματικά, δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που καιγόταν.

Πιο δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι γνωρίζοντας ότι η νίκη στην αναμέτρηση είναι επιτακτική ανάγκη. Για την ακρίβεια το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το κορυφαίο της φετινής σεζόν για τους κίτρινους, από πλευράς επιθετικής αποτελεσματικότητας. Σημείωσαν 33 πόντους με τον Μπελ να δίνει σπουδαίες λύσεις από την περιφέρεια και τον Μάρας μέσα από τη ρακέτα.

Οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο χτυπώντας τα Τρίκαλα στο τρανζίνσιον, ενώ είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο αμυντικό πρόβλημα, αργές επιστροφές και μονοδιάστατη επίθεση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αρης δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Χαρακτηριστικό ότι σημείωσε μόλις 12 πόντους, ενώ βρήκε για πρώτη φορά τον δρόμο προς το καλάθι μετά από τέσσερα ολόκληρα λεπτά κι αυτό με βολές του Ντουβιέρ, (22-35 στο 14’).

Το θετικό ωστόσο για την ομάδα του Αγγέλου ήταν ότι κατάφερε να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να επανέλθουν. Στο 18’ ο Μπελ έκανε το 25-40, ενώ στην ανάπαυλα το σκορ διαμορφώθηκε στο 31-45.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία του Αρη ήταν ακόμη πιο επιβλητική. Η ομάδα του Αγγέλου διατήρησε τις καλές συνεργασίες στην επίθεση, ενώ δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να βρει ρυθμό στη δική του επίθεση. Παράλληλα ήρθαν λύσεις και από άλλους παίκτες, όπως οι Προύιτ, Μποχωρίδης και Μούρτος, με τη διαφορά να εκτοξεύεται πάνω από τους 20 πόντους.

Στο 25’ είχαμε το 33-56, ενώ με 6:40 για το τέλος, το ταμπλό έγραψε το εντυπωσιακό 47-74, δηλαδή +27! Τα πάντα είχαν κριθεί, με τη λήξη να βρίσκει παίκτες, τεχνικό τιμ αλλά και τους οπαδούς του Άρη που βρέθηκαν στα Τρίκαλα εμφανώς ανακουφισμένους.

Ογδοη νίκη για τον Αρη, που πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με άλλη ψυχολογία πλέον. Με Πανιώνιο εντός, Ρέθυμνο εντός και Κολοσσό εκτός, τα τρία τελευταία ματς για τον αυτοκράτορα στα οποία καλείται να πάρει μια νίκη τουλάχιστον για να σφραγίσει την παραμονή του.

Τα δεκάλεπτα: 19-33, 31-45, 44-62, 64-83

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ