ΓΣΛ Φάρος – ΑΕΚ 75-86

ΓΣΛ Φάρος – ΑΕΚ 75-86

Με «όπλο» την επιθετική της πολυφωνία και κορυφαίους τους Χάντερ (18π.) και Λαρεντζάκη (11π., 8ριμπ., 6ασ., 2κλ.) η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη νίκη μέσα στη Λάρισα και άφησε πίσω της την κακή ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Έστω κι αν δεν είχε στη διάθεσή της το «βαρύ πυροβολικό» της, τον Μάνι Χάρις (αλλά και τον Βασιλόπουλο), η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα, επικρατώντας του Φάρου με 86-75 για την 23η αγωνιστική.

Ετσι η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε στις νίκες μετά την κακή εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ πριν από λίγες ημέρες. Στο 14-9 η Ενωση έκανε πολύτιμο βήμα για την 4άδα, για την οποία μάχεται μαζί με Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Λαύριο.

Οι κιτρινόμαυροι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, ικανοποιώντας κυρίως κατά διαστήματα. Ηταν όμως αποτελεσματικοί στην επίθεση, παίρνοντας πόντους από πολλούς παίκτες.

Πρώτος σκόρερ ο Βινς Χάντερ με 18 πόντους, ενώ ακόμη πολύ καλός ήταν και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με γεμάτη στατιστική. Επίσης ξεχώρισαν και οι Σάκοτα, Μαυροειδής. Σημαντικό στοιχείο και οι πολλές βολές που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, μέσα από τις οποίες έκοψαν το ρυθμό των γηπεδούχων φθείροντάς τους και με φάουλ.

Από πλευράς Φάρου, εκτός του Στιβ Μπαρτ που είχε πόντους, δεν υπήρχαν άλλες «πηγές» πόντων, ενώ κόστισαν και τα πολλά λάθη. Σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή της η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, γνώρισε την 9η ήττα της σε 14 ματς, έχοντας δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Οσον αφορά την εικόνα του ματς, ο Φάρος προηγήθηκε με 15-9 στο 5’ όμως από εκεί και πέρα η ΑΕΚ με όπλο την επιθετική της πολυφωνία πήρε τα ηνία του ματς. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 31 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 47-54.

Οσο η άμυνα της Ενωσης δεν ήταν καλή οι Θεσσαλοί έβρισκαν τον τρόπο να διατηρούνται κοντά στο σκορ, κυρίως χάρη στον Μπαρτ. Η ΑΕΚ ξέφυγε με 51-65 στο 25′, όμως η ομάδα του Σκουρτόπουλου πλησίασε απειλητικά στο 64-70, 7 λεπτά πριν το τέλος του ματς, χάρη σε λέι απ του Παπαντωνίου.

Τότε όμως η ΑΕΚ έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, και με λύσεις από τους Χάντερ, Σάκοτα και Ατιτς, ξέφυγε με 16 πόντους (68-84), περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη. Τα πάντα είχαν κριθεί, με την ομάδα του Σάκοτα να φτάνει δικαίως στο ροζ φύλλο…

Τα δεκάλεπτα: 25-31, 47-54, 57-66, 75-86

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ