«Κλείδωσε» το deal: Στην ΕΡΤ η Α1 με 6.5 εκατ. ευρώ – Πόσα παίρνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

«Κλείδωσε» το deal: Στην ΕΡΤ η Α1 με 6.5 εκατ. ευρώ – Πόσα παίρνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Οριστικές εξελίξεις - «Γάμος» ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Basket League - Τα έσοδα που θα αποκομίσουν οι δύο «αιώνιοι»

«Κλείδωσε» το deal της ΕΡΤ με τον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 του μπάσκετ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες: Χωρίς πολύ θόρυβο και ενστάσεις –σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο– ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση. Και μάλιστα με έναν πρώτης τάξεως μποναμά αν αναλογιστεί κανείς και τα δεδομένα της αγοράς αλλά και την ποιότητα ενός πρωταθλήματος που μοιάζει με ευθεία γραμμή.

Το πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι μια σκάλα παραπάνω από τους υπόλοιπους και που οι δύο μαζί είναι ζήτημα να χάνουν ένα-δύο παιχνίδια από τους υπόλοιπους σε ολόκληρη τη σεζόν. Γάμος λοιπόν ανάμεσα στην ΕΡΤ και στον ΕΣΑΚΕ για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Basket League. Το κλειδί της συμφωνίας; Το γεγονός πως κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων δεν αμφισβητήθηκε και η ΕΡΤ εξασφάλισε συνολικά τα δικαιώματα των αγώνων (μεταδίδονται από την ΕΡΤ3 και την ERT Sports). Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ οι υπογραφές έπεσαν έναντι ποσού 6,5 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Ο ΕΣΑΚΕ έχει αποφασίσει ήδη την κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ομάδες που συμμετέχουν, με τις ΚΑΕ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος (περίπου το 50% των εσόδων από τη συμφωνία). Λογικό και αναμενόμενο. Στη δεύτερη κλίμακα, βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον.

Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος, το Λαύριο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ως κομμάτια της τρίτης υποδιαίρεσης, θα λάβουν μερίδιο από το 1 εκατομμύριο ευρώ που απομένει στη δεξαμενή.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση της ΕΡΤ Α.Ε. για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League της σεζόν 2022-23. Η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες, ενώ οι ΚΑΕ συμφώνησαν στην κατανομή των εσόδων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της ΕΡΤ, από την οποία αναμένουμε να επικυρώσει την σχετική πρόταση της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ