Προμηθέας – Κόροιβος 75-70

Προμηθέας – Κόροιβος 75-70

Με ηγέτες τους Σαλούστρο, Γκίκα και Μιλόσεβιτς, ο Προμηθέας πέτυχε την 15η νίκη του στη Basket League κι έτσι διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Μετά από ένα ματς με χαρακτήρα ντέρμπι, ο Προμηθέας «λύγισε» τον εξαιρετικό σήμερα Κόροιβο στην Πάτρα και έκανε πολύτιμο βήμα για την 4άδα. Μάλιστα τη δεδομένη στιγμή παρέμεινε και πάλι στην 3η θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ), ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο Νίκος Γκάλης, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά.

Δύσκολα τα πράγματα για τον Κόροιβο, που γνώρισε την 16η ήττα του απόψε. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια φιλοξενείται από την Κύμη, ενώ την 26η και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται ο ίδιος τα υποβιβασμένα Τρίκαλα.

Το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τον Νίκο Γκίκα να σημειώνει μεγάλο τρίποντο δύο λεπτά πριν τη λήξη κάνοντας το 69-62. Ο Ελληνας γκαρντ ήταν μαζί με τους Σαλούστρο και Μιλόσεβιτς οι κορυφαίος της ομάδας του.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, Ντικόσεϊ ήταν εξαιρετικός με 24 πόντους, ενώ ξεχώρισαν και οι Κάρσον, Πόσλεϊ.

Οσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Προμηθέας είχε συνεχώς ένα προβάδισα κοντά ή και πάνω από τους 10 πόντους (34-28, 58-45), όμως ο Κόροιβος έβρισκε τον τρόπο να μειώνει και να κρατιέται μέσα στο ματς. Ετσι το 62-48 του 33′, έγινε 63-60 και 71-67, όμως δύο ζευγάριά βολών του Λίποβι (στα τελευταία 15»), τελείωσαν το ματς οριστικά.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-32, 58-48, 75-70

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ