Το ασύλληπτο 90.9% του Μπαρτζώκα και ο θρυλικός Σλούκας (vid)

Το ασύλληπτο 90.9% του Μπαρτζώκα και ο θρυλικός Σλούκας (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Κώστας Σλούκας συνεχίζουν να γράφουν φοβερές επιδόσεις και μεγάλα ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μεγαλώνει το μυθικό σερί του απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το ματς του Σούπερ Καπ νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλο με 68-66 και στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στην Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά από το τριφύλλι, επικράτησαν και διεύρυναν το σερί τους στο 9-0, σε ένα ματς όπου και οι δυο ομάδες έβγαλαν μεγάλες άμυνες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε άψογα το ματς και για αυτό τον λόγο ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη, ξεφεύγοντας με δυο νίκες διαφορά και «αγκαλιάζοντας» ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας τεχνικός έχει πετύχει και ένα φοβερό επίτευγμα μετά τη νίκη στο ΣΕΦ επί του Παναθηναϊκού, αφού έφτασε τις 100 νίκες στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Μπαρτζώκας με αυτή τη νίκη έγινε ο μόλις τέταρτος τεχνικός στην ιστορία των Πειραιωτών που το καταφέρνει.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης και τον ακολουθούν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όμως ο προπονητής των Πειραιωτών έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να τους ξεπεράσει. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι οι 100 νίκες του, αλλά το ότι έχει ασύλληπτο ποσοστό νικών, αφού σε 110 αγώνες έχει 90,9%, που είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην ιστορία.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται:

«Ο Μπαρτζώκας χρειάστηκε μόλις 110 αγώνες για να φτάσει τις 100 νίκες Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και ξεπερνάει, έστω και οριακά, το ποσοστό νικών του Γιάννη Σφαιρόπουλου που ήταν μέχρι χθες το υψηλότερο μεταξύ των προπονητών που έφτασαν σε αυτόν τον αριθμό νικών. Η λίστα λοιπόν αποτελείται από τους…

Γιάννης Ιωαννίδης 146 νίκες σε 179 αγώνες (81,56%)
Ντούσαν Ίβκοβιτς 145 νίκες σε 176 αγώνες (82,38%)
Γιάννης Σφαιρόπουλος 122 νίκες σε 136 αγώνες (89,7%)
Γιώργος Μπαρτζώκας 100 σε 110 αγώνες (90,9%)

Είναι μία διαδρομή που άρχισε στις 14 Οκτωβρίου 2012 όταν εκκίνησε η πρώτη θητεία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2012-13. Τότε είχε κάνει το πρώτο βήμα προς τις 100 νίκες με την εντός έδρας επικράτηση επί του ΠΑΟΚ mateco με 89-64 (Λο 17, Παπανικολάου 15 – Χάτσερ 15, Τσαϊρέλης 10)».

Ξεχωριστός και ο Σλούκας

Με ένα ιδιαίτερο επίτευγμα συνδύασε την παρουσία του στο νικηφόρο ντέρμπι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό όμως και ο Κώστας Σλούκας.

Ο διεθνής γκαρντ με τις έξι ασίστ που μοίρασε, μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας της Basket League, καθώς έφτασε τις 699 και προσπέρασε τον Μπάιρον Ντίνκινς που είχε 693.

Με αυτές τις ασίστ ο Σλούκας έφτασε και σε ένα δεύτερο επίτευγμα. Έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που έφτασε τις 600+ ασίστ μετά τους Βασίλη Σπανούλη, Μίλαν Τόμιτς και Βαγγέλη Μάντζαρη, ενώ με βάση και τη διάρκεια που έχει και θα έχει, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό να μείνει αρκετά χρόνια στο λιμάνι, να ξεπεράσει ακόμη και τους τρεις πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στις ασίστ στην ιστορία του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ