Τελικά πόσο χρειάζεται τον Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός; (vids)

Τελικά πόσο χρειάζεται τον Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός; (vids)

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό απέδειξε πως η ομάδα δεν έχει ανάγκη τους πόντους του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μπορεί να προσφέρει ο ομογενής γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός έβαλε 95 πόντους στο ΟΑΚΑ χωρίς το πρώτο σκόρερ του τη φετινή σεζόν και υποψήφιο MVP της Euroleague και οι συζητήσεις που γίνονται σχετικά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ εγείρουν το ερώτημα: Πόσο τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός;

Ο ομογενής γκαρντ απέδειξε περίτρανα τόσο με τη θητεία τους «ερυθρόλευκους», όσο και στην G League του NBA, πως είναι ένας καθαρός σκόρερ, των 20+ πόντων ανά αγώνα και πως αν βρει χρόνο και αγωνιστικό ρυθμό μπορεί να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα και να ξεχωρίσει απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Έτσι λοιπόν με το που έγινε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στο NBA, δεν ήταν λίγες οι ομάδες που έστρεψαν αμέσως το βλέμμα τους πάνω του.

Διαβάστε επίσης: Η θρυλική υποδοχή στο ΣΕΦ (vid)

Και όπως είναι φυσικό μία από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σίγουρο πως ασχολούνται με την περίπτωσή του και όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ είναι από τα φαβορί για να κερδίσουν την υπογραφή του. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι οι πόντοι του Ντόρσεϊ αυτοί που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή.

Πως να είναι άλλωστε. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πρώτη στην Euroleague στους πόντους που σκοράρει ανά αγώνα, με μέσο όρο 86,9. Καμία άλλη ομάδα στη διοργάνωση δεν πετυχαίνει περισσότερους πόντους από τον Ολυμπιακό. Αυτό φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι οφείλεται στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος μόνος του, βάζει 19,2 ανά αγώνα.

Το προχθεσινό ντέρμπι ωστόσο απέδειξε πως, όπως είπε και ο ίδιος ο Βεζένκοφ, η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ χωρίς τον καλύτερό του παίκτη και έκανε επιθετικό πάρτι. Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, 29/41 εύστοχα σουτ και 28 ασίστ. Είναι προφανές ότι μια ομάδα που σκοράρει τόσο πολύ, δεν «καίγεται» για να αποκτήσει έναν σκόρερ.

Αυτά που μπορεί να δώσει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικά. Ο Μπαρτζώκας το γνωρίζει πολύ καλά από την προηγούμενή τους συνεργασία. Ο Ολυμπιακός φέτος σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχει ηττηθεί παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Η ομάδα «κόλλησε» κάποια στιγμή, δέχθηκε ένα σερί και μαζί την ανατροπή. Σε εκείνα τα σημεία, έλειπε ο Ντόρσεϊ. Ο «τρελός» που θα έκανε το κάτι παραπάνω τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι είχαν μπλοκάρει.

Οι πόντοι του Ντόρσεϊ δεν είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Η «τρέλα» του είναι.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ