Ολυμπιακός – Απόλλων Πάτρας 97-60: Σαρωτικός και… τρομακτικός ο Θρύλος

Ολυμπιακός – Απόλλων Πάτρας 97-60: Σαρωτικός και… τρομακτικός ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστικός και διέλυσε τον Απόλλωνα με σκορ 97-60, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας σαρωτικός Ολυμπιακός για περίπου τρεις περιόδους «σάρωσε» τον Απόλλωνα Πάτρας, επικρατώντας με σκορ 97-60 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην εντυπωσίασαν από τα μέσα της πρώτης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης, όμως στη συνέχεια έκαμψαν την αντίσταση του πολύ ανταγωνιστικού Απόλλωνα, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο επικείμενο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Τζορτζ Πάπας στο καλύτερο ματς της καριέρας του στην Ελλάδα σημειώνοντας 16 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν ο Βεζένκοφ με άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ έχοντας 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Άλεκ Πίτερς με 11. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισαν νεοαποκτηθέντας Αλόνζο Βερτζ με 16 και ο Νικ Γκρίφιν με 13.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό αφού με πρωταγωνιστή τον Τόμας Γουόκαπ σε άμυνα και επίθεση μπόρεσε να πάρει διψήφια διαφορά με +10 (14-4). Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν με την ίδια ένταση στην άμυνα, ενώ έχασα και αρκετά σουτ. Αποτέλεσμα αυτού, ο Απόλλων να βρει ρυθμό με τον νεοφερμένο Βερτζ να σκοράρει, έχοντας τις βοήθειες του Μαστρογιαννόπουλου.

Αρχικά οι Πατρινοί μείωσαν και με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μπόρεσαν να περάσουν μπροστά με 20-19, τρέχοντας ένα επιμέρους 16-5. Οι Πειραιώτες… ξύπνησαν, είδαν τον Πάπας να βάζει τρία τρίποντα σερί, τον Μπλακ να κυριαρχεί στις ρακέτες και σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα πήραν τα ηνία εκ νέου και μάλιστα έχτισαν νέα διψήφια διαφορά. Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, με το σκορ να φτάνει ψηλά και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει το 43-30 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα πιο συγκεντρωμένος επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του. Έτσι η διαφορά όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν, με τον Σάσα Βεζένκοφ να βρίσκει ρυθμό και τον Γουόκαπ να συνεχίζει να οργανώνει την επίθεση των «ερυθρόλευκων» με εξαιρετικό τρόπο. Οι Πειραιώτες έφτασαν και στο +30 (70-40), με τον Βερτζ να μειώνει κάπως για τον Απόλλωνα στη συνέχεια.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να κρατά και να αυξάνει σιγά-σιγά το προβάδισμά του, φτάνοντας και στο +38. Οι δύο ομάδες πήγαν περισσότερο σε ατομικές προσπάθειες, χωρίς να αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο, με το ματς να ολοκληρώνεται στο τελικό 97-60 υπέρ των Πειραιωτών.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 43-30, 70-44, 97-60

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ