Ολυμπιακός: Τι ακολουθεί μετά τον ΜακΚίσικ – Τα συμβόλαια που «καίνε»

Ολυμπιακός: Τι ακολουθεί μετά τον ΜακΚίσικ – Τα συμβόλαια που «καίνε»

Ο Ολυμπιακός με την ανανέωση του ΜακΚίσικ έδειξε πως δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη για την επόμενη σεζόν. Τι ισχύει με τα υπόλοιπα συμβόλαια που «καίνε» τους Πειραιώτες;

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του Σακίλ ΜακΚίσικ μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με τον Αμερικανό φόργουορντ να επιβραβεύεται για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και τη συμβολή του στην πορεία της ομάδας φέτος και να αναμένεται να κλείσει πενταετία στο μεγάλο λιμάνι.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ μετά και την πρόωρη ανανέωση του Σάσα Βεζένκοφ στο ξεκίνημα του έτους, «σφράγισε» την παραμονή ενός ακόμα σημαντικού στελέχους της «μηχανής» του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ποια είναι τα δεδομένα ωστόσο για τα υπόλοιπα συμβόλαια που «καίνε» τους Πειραιώτες και που είναι πολύ πιθανό να έχουμε σύντομα τις εξελίξεις και από αυτά;

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Super League: Απασφάλισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ – Τρομερές ατάκες από Μαρινάκη – Όλοι ο διάλογοι

Οι Πειραιώτες ποντάρουν πολλά στον βασικό κορμό τους και στη συνοχή τόσο στο παρκέ αλλά και στα αποδυτήρια και αυτό σκοπεύουν να κάνουν και στο μέλλον.

Η περίπτωση Γουόκαπ:

Για τον Τόμας Γουόκαπ τα πράγματα είναι απλά. Το «ρομπότ» του Ολυμπιακού έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2024, ωστόσο η επιθυμία είναι να υπάρξει πρόωρη ανανέωση, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Μουσταφά Φαλ πριν από μερικούς μήνες. Ο σκοπός είναι ο Αμερικανός να υπογράψει τουλάχιστον μέχρι το 2025 με καλύτερους όρους και ήδη υπάρχει μια διερευνητική επαφή με την πλευρά του. Και οι δυο θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και είναι ικανοποιημένοι από τη συνεργασία, ενώ δεν είναι κρυφή και η εξαιρετική σχέση που έχει ο Γουόκαπ με τον κόσμο των Πειραιωτών. Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις του φέτος έχουν τραβήξει αρκετά βλέμματα προς το μέρος του και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός επιθυμεί να έχει αίσιο τέλος και αυτή η ιστορία.

Αυτά που «καίνε»:

Μπορεί η συζήτηση γύρω από τον Γουόκαπ να είναι κάπως πρόωρη, εξαιτίας του ότι υπάρχει ακόμα ένας χρόνος στο συμβόλαιό του, οι υποθέσεις των Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, είναι αυτές που καίνε τον Ολυμπιακό. Στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών τόσο η διοίκηση όσο και ο Μπαρτζώκας δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ότι μπορεί να χάσει τον αρχηγό (Παπανικολάου) ή τον υπαρχηγό (Σλούκα) της ομάδας. Για τον γκαρντ των Πειραιωτών είναι αλήθεια πως έχουν ακουστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα γύρω από το όνομά του και από δημοσιεύματα από το εξωτερικό, ωστόσο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Πάντως με την ανανέωση ΜακΚίσικ (και το δικό του συμβόλαιο ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι) οι διοίκηση του Ολυμπιακού έδειξε το πρώτο δείγμα πως θέλει να διατηρήσει τα βασικά κομμάτια του κορμού της.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις οι Λαρεντζάκης και Λούντζης είναι ασφαλείς με συμβόλαιο μέχρι το 2024 (έχει opt out ο Ολυμπιακός και για τους δυο που δεν θα ενεργοποιήσει), όπως και ο Τζορτζ Πάπας. Παράλληλα, δεσμεύονται για τη νέα σεζόν με συμβόλαια και οι Τζόελ Μπολομπόι και Άλεκ Πίτερς, αλλά και ο Αϊζέια Κάνααν και με τους τρεις ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να κάνει opt out ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι αν το επιθυμεί, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους περισσότερους ξένους του ρόστερ.

Τέλος όσον αφορά τον Μπλακ, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Η συμφωνία ήταν για ένα χρόνο με τον έμπειρο ψηλό, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει και για του χρόνου. Η λογική λέει ότι οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τη λήξη της σεζόν, όμως δεν αποκλείεται να γίνουν και οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεσούσης αυτής. Ο Μπλακ περνάει καλά στην Ελλάδα, έχει εγκλιματιστεί πλήρως στον Ολυμπιακό, ενώ έχει εξαιρετική σχέση με την ομάδα και θα ήθελε να μείνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ