Η «βόμβα» Μίχαϊλιουκ, ο Ναν και το top 5 της free agency για τον Ολυμπιακό (vids)

Η «βόμβα» Μίχαϊλιουκ, ο Ναν και το top 5 της free agency για τον Ολυμπιακό (vids)

Πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις παικτών από τη free agency του NBA που θα μπορούσε να κοιτάξει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση στα γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να έχουν εστιάσει στις περιπτώσεις του γκαρντ και του power forward. Τις δύο θέσεις δηλαδή που με τη φυγή των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα παραμένουν «ορφανές» στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Στην αγορά της Euroleague πλέον οι επιλογές δεν είναι πολλές και όπως είναι φυσικό ο Ολυμπιακός κοιτάζει και προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την free agency του NBA. Οι «Ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να ρίξουν αρκετά χρήματα στο τραπέζι προκειμένου να καλύψουν τη θέση του γκαρντ με έναν ποιοτικό παίκτη, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά με την εκτελεστική του ικανότητα.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού στον Άρη για τον Μπράμπετς

Το 10.gr σας παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις παικτών που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά και είτε περισσότερο είτε λιγότερο θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί μαζί τους και που σίγουρα διαθέτουν την ποιότητα που χρειάζεται.

Σβι Μίχαϊλιουκ

Μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη. Ο 26χρονος Ουκρανός αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει με την ίδια ευκολία. Από το 2018 έχει αγωνιστεί σε Πίστονς, Ράπτορς, Λέικερς, Θάντερ, Χόρνετς και Νικς, μετρώντας πλέον 255 παιχνίδια στο NBA. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ξεκίνησε με τη φανέλα των Νικς και τελείωσε με τους Χόρνετς, με τους οποίους μέτρησε 10,6 πόντους με 40,4% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά κατά μέσο όρο, σε 19 εμφανίσεις.

Κέντρικ Ναν

Ακόμα ένας παίκτης που ξεχωρίζει κυρίως για το καλό του σουτ, την ικανότητά του στα ντράιβ και τον χειρισμό της μπάλας, αλλά όχι τόσο για τις αμυντικές του ικανότητες. Ο 28χρονος Ναν είχε το καλύτερο διάστημα του στο NBA τη διετία 2019-2021 με τη φανέλα των Χιτ, ωστόσο ακολούθησε ένα πρόβλημα στο γόνατο, που τον πήγε πίσω. Τη φετινή σεζόν βρέθηκε από τους Λέικερς στους Γουίζαρντς με τους οποίους σε 31 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 7,5 πόντους με 39.2% στα τρίποντα, 1,8 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ.

Φρανκ Ντιλικινά

Ο 24χρονος Γάλλος, που επιλέχθηκε στο Νο8 του ντραφτ το 2017 από τους Νικς, αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, ωστόσο δυσκολεύτηκε να καθιερωθεί και να κερδίσει χρόνο στο rotation της ομάδας του Λούκα Ντόντσιτς. Τη φετινή σεζόν σούταρε με 36,4% στο τρίποντο.

Τζορτζ Χιλ

Ο βετεράνος της λίστας, Τζορτζ Χιλ, στα 37 του χρόνια μπορεί να έχει πλέον πίσω του τα πολύ καλά του χρόνια και τη μεγάλη καριέρα, αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης χαρισματικός που στην Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε Μιλγουόκι και Πέισερς, μετρώντας συνολικά σε 46 παιχνίδια, 5 πόντους με 35,8% στο τρίποντο, 2,4 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ.

Κέμπα Γουόκερ

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Ένας παίκτης που αν ήταν υγιής δεν θα έμπαινε ποτέ σε αυτήν τη λίστα. Το θέμα με τον Γουόκερ είναι το προβληματικό του γόνατο και το κατά πόσο μπορεί να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα. Πλέον στα 33 του αναζητεί την επιστροφή του στα παρκέ και θα μπορούσε να κάνει το δρομολόγιο προς την Ευρώπη. Στις αρχές του έτους μάλιστα το όνομά του ακούστηκε πολύ έντονα και για την Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ