Κολοσσός – Άρης 73-67

Κολοσσός – Άρης 73-67

Ο Αρης παρουσιάστηκε καλός μόνο κατά διαστήματα κι έτσι ο σαφώς πιο σταθερός σε όλη τη διάρκεια του ματς Κολοσσός επικράτησε δίκαια, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα πλέι οφ της Basket League.

Μετά από ένα ματς στο οποίο ο Κολοσσός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Αρη στην Ρόδο με 73-67 για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ετσι με ρεκόρ 11-15 εξασφάλισε την 8η θέση και μαζί τη συμμετοχή στα πλέι οφ όπου στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Αρης που βρέθηκε να χάνει με 20 πόντους και λίγο έλειψε να κλέψει τη νίκη στο τέλος, ολοκλήρωσε τη σεζόν ως 9ος με ρεκόρ 10-16.

Εξάλλου να αναφέρουμε ένα περιστατικό που σημειώθηκε περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του ματς. Σε μια φάση, ο Χάρις από τον Κολοσσό βρέθηκε κοντά στους οπαδούς του Άρη που ήταν πίσω από τη μια μπασκέτα. Εκεί κάποιος του είπε κάτι, με τον Αμερικανό να… πηδάει μέσα στην κερκίδα έτοιμος να αρπαχτεί! Ωστόσο επενέβη ο Γεωργαλλής και κράτησε τον συμπαίκτη του, ο οποίος στη συνέχεια αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ από τους διαιτητές.

Σαφώς ανώτερος και στα δύο μέρη του παρκέ, ήταν ο Κολοσσός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αρης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ειδικά στην επίθεση, καθώς η πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων τον ανάγκασε να σουτάρει με το τραγικό 10/34 εντός παιδιάς (1/14 τρίποντα).

Οι Ροδίτες έβρισκαν λύσεις από διάφορους παίκτες, με τους Αγγελάκο, Μπρέι, Ράιτ και Χάρις να ξεχωρίζουν και θέτουν από νωρίς την ομάδα τους στην θέση του οδηγού.

Η διαφορά άγγιξε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στο 11’ (23-11), ενώ μόλις 5 λεπτά αργότερα, ο Κολοσσός ξέφυγε ακόμη και με 20 πόντους (33-13)!

Μάρας και Μούρτος, βοήθησαν τον Αρη να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σαφώς πιο… κολακευτικό -13 (35-22).

Στο δεύτερο μέρος ο Αρης παρουσίασε ένας σαφώς πιο ορθολογικό και αποτελεσματικό πρόσωπο. Οι κίτρινοι έβγαλαν σαφώς περισσότερες συνεργασίες, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχαν μοιράσει μόλις 4 ασίστ.

Παράλληλα αύξησαν τα ποσοστά ευστοχίας τους, με τον Μάρας να ηγείται της επίθεσης, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες του Αγγέλου να δίνουν λύσεις πλέον.

Ετσι από το -20 του 16’, βρέθηκαν στο 43-39 του 28’ και στο 64-60 με 1:39 πριν τη λήξη. Μέχρι εκεί όμως, καθώς ένα τρίποντο του Γεωργαλλή στα 1:24 (νωρίτερα ο ίδιος είχε κάνει το 64-54 πάλι με τρίποντο), έκανε το 67-60 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Βέβαια ένα ζευγάρι βολών του Τσαϊρέλη κι ένα τρίποντο του Μάρας, έφεραν τον Αρη στο -3 (68-65) με 1 λεπτό για το φινάλε, όμως ένα καλάθι του Ράιτ και στη συνέχεια ένα λάθος του Μάρας έδωσαν οριστικά φινάλε στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-22, 49-40, 73-67

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ