Προμηθέας – Λαύριο 75-70

Προμηθέας – Λαύριο 75-70

Ο Προμηθέας έκανε κατάθεση ψυχής, ανέτρεψε μεγάλη διαφορά εις βάρος του και νίκησε στο τέλος το Λαύριο διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας

Ο Προμηθέας έχανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από το Λαύριο, όμως στα τελευταία λεπτά έκανε την ανατροπή και με πρωταγωνιστή τον Γκίκα κατάφερε να αρπάξει τη νίκη (75-70) και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη σειρά των πλέι οφ. To Λαύριο έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, έδειξε όμως ότι μπορεί να παλέψει αυτή τη σειρά.

Το Λαύριο κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Προμηθέα και να επιβάλει το ρυθμό του από το πρώτο λεπτό. Με τον Μουρ να κάνει ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι σε όλους τους τομείς, τον Ουίγκινς να κάνει πολλή δουλειά στα ριμπάουντ, αλλά και στο σκοράρισμα και με καλή άμυνα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πήρε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και το κράτησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Προμηθέα ήταν αγχωμένοι και όσο περνούσε η ώρα αυτό το άγχος τους πλάκωνε. Γι’ αυτό δεν είχαν σωστές επιλογές.

Στο 25′ το Λαύριο προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων (47-36), αλλά από εκεί και μετά το σκηνικό άρχισε να αντιστρέφεται. Ο Προμηθέας πίεσε περισσότερο στην άμυνα κι ο Νίκος Γκίκας… πήρε τ’ όπλο του, δίνοντας γρήγορο ρυθμό και σκοράροντας. Η ομάδα της Πάτρας μάζεψε τη διαφορά πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο (48-50) και στο τελευταίο έγινε… αίμα και άμμος.

Το Λαύριο κρατούσε με νύχια και με δόντια το ισχνό προβάδισμά του, όμως στο 36′ ο Δημάκος με τρίποντο ισοφάρισε (64-64), ενώ στη συνέχεια ο Πράδερ με μεγάλα σουτ βοήθησε τον Προμηθέα να περάσει μπροστά με 70-68 λιγότερο από δύο λεπτά πριν από το τέλος. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος το Λαύριο ισοφάρισε 70-70 με τον Μέιερ, αλλά στη συνέχεια δεν σκόραρε ξανά. Ο Προμηθέας ήταν εύστοχος στις βολές που εκτέλεσε με τον Πράδερ και τον Μιλόσεβιτς και καθώς η άμυνά του ανταποκρίθηκε, πήρε στο τέλος τη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 31-35, 48-52, 75-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ