Γαλατσόπουλος : «Επέστρεψαν παραδοσιακές δυνάμεις»

Γαλατσόπουλος : «Επέστρεψαν παραδοσιακές δυνάμεις»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το επίπεδο και την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League τόνισε μεταξύ άλλων ότι αναδείχθηκαν νέες μπασκετικές δυνάμεις στην Ελλάδα, αναφερόμενος στον Προμηθέα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την τεράστια επιτυχία της ΑΕΚ στο Βasketball Champions League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

«Επιλέξαμε το μουσείο της Ακρόπολης, που είναι το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας. Γιατί ο αθλητισμός είναι συνδεδεμένος με τον πολιτισμό και το μπάσκετ προβάλλει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. Θα κάνουμε το παν για να μη δημιουργηθούν επεισόδια. Η προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε τη βία είναι διαρκής και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

Μετά από την πιο ανταγωνιστική κανονική περίοδο των τελευταίων ετών φτάσαμε στην πιο κρίσιμη φάση. Ο απολογισμός είναι πολύ θετικός. Παρακολουθήσαμε ποιοτικούς και ανταγωνιστικούς αγώνες. Πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι επιτέλους έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Το 40% των αγώνων τελείωσε με μονοψήφιες διαφορές, από τους 182 αγώνες οι 65 τελείωσαν με νίκες των φιλοξενουμένων.

Αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις. Ο Προμηθέας, που γίνεται μόλις η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας που φτάνει στα ημιτελικά. Το Λαύριο και η Κύμη, που πλαισιώνουν τον Κολοσσό. Είμαστε χαρούμενοι που η περιφέρεια αναπτύσσει δυναμική, η οποία αναζωογωνεί τα κύτταρα της Basket League.

Επέστρεψαν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελλο και το BCL 50 χρόνια μετά το Καλλιμάρμαρο, και ο ΠΑΟΚ, που επέστρεψε στα ημιτελικά.

Πολύ σημαντικό ήταν ότι το πρωτάθλημα μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και το κοινό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο του αθλήματος. Αναβιώσαμε επίσης το ολ σταρ γκειμ, τη γιορτή του αθλήματος, στην Πάτρα.

Προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση της λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ. Παρουσιάσαμε τη φιλοσοφία του χορηγικού μας πλάνου και κάναμε άνοιγμα στη χορηγική αγορά. Δημιουργήσαμε ένα νέο παιχνίδι, το Basket League predictor. Όλα αυτά για να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές μας δράσεις.

Σήμερα παρουσιάζουμε και τους χορηγούς του ΕΣΑΚΕ ευχαριστώντας όσους μας στήριξαν. Ευχαριστώ τους χορηγούς μας για τη βοήθειά τους ώστε οι ομάδες να προσφέρουν συγκινήσεις. Εύχομαι και του χρόνου να μείνουν μαζί μας.

Καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε συναρπαστικές αναμετρήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ