Ολυμπιακός : Σκοπός να γίνει ο γνωστός Πρίντεζης

Ολυμπιακός : Σκοπός να γίνει ο γνωστός Πρίντεζης

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού παίρνει τον χρόνο του για να είναι έτοιμος στους τελικούς μετά την ταλαιπωρία που τράβηξε με το πόδι του.

Πολλά έχουν συμβεί φέτος στον Ολυμπιακό. Αυτό που δεν υποφέρεται όμως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, είναι οι απανωτοί τραυματισμοί για την ομάδα του Πειραιά. Το μπες-βγες στο ροτέισον του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σίγουρα επιβλαβές.

Δημιουργούσε ανισορροπίες στη χημεία της ομάδας, στους ρόλους, στα πάντα. Το διάστημα αυτό πέρασε και ο Ολυμπιακός, έχοντας μάθει να ζει με τις απουσίες των Αγραβάνη και Τιλί, έχει 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις τελευταίες αναμετρήσεις για τη χρονιά.

Ενας από αυτούς ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο εκ των αρχηγών των «ερυθρόλευκων» πέρασε πολλά φέτος, είχε και αυτήν την ταλαιπωρία με τους κάλους στο πόδι του και τώρα προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά του στο παρκέ.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Τουλάχιστον προχώρησε σε προσωπικά επιτεύγματα στο παιχνίδι με τον Προμηθέα ο Πριντ. Αρχικά λοιπόν ο διεθνής φόργουορντ με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.337 και ξεπέρασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έχει 1.333. Κατόρθωμα που τον έφερε και στην κορυφαία 20άδα των ριμπάουντερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα με τα δύο εύστοχα δίποντα του, έγινε ο 6ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Μάικ Μπατίστ. Έχει πλέον 1.082, ένα περισσότερο από τον Αμερικανό πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Με το 336ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ο Πρίντεζης “έπιασε” στην 28η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Stoiximan.gr Basket League τον Νίκο Αργυρόπουλο και τον Χρήστο Ταπούτο.

TO ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ..

Στη σειρά με τη Ζαλγκίρις και ειδικά στο Κάουνας, σε πονούσε η ψυχή σου όταν τον έβλεπες. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι (δεν πρόκειται σε αυτό το κείμενο στη διαδικασία αποδόσεων ευθυνών για την κατάσταση αυτή), με το ζόρι κατέβαινε τις σκάλες και στο πρώτο παιχνίδι στη Λιθουανία, ο Πριντ έμοιαζε ανήμπορος να βρει ρυθμό στο παρκέ. «Τόσες ενέσεις έχω φάει εδώ και ένα μήνα, σε αυτό θα κολλήσω;», είπε όταν η αποστολή του Ολυμπιακού, μπήκε στο λεωφορειάκι στο αεροδρόμιο του Κάουνας και έμεινε όρθιος μέχρι η ομάδα να ανέβει στο αεροπλάνο. Του ζήτησαν να κάτσει, αλλά τι να του πει αυτό το πεντάλεπτο όταν ζούσε αυτήν την περίπτωση καθημερινά και έσφιγγε τα δόντια του για να παίξει παρά τους πόνους.

Από εκει και πέρα πέρασαν πολλές μέρες ηρεμίας και ξεκούρασης. Σιγά σιγά προσπάθησε να μπει και πάλι στις προπονήσεις, να χαλαρώσει και να κοιτάξει την υγεία του και το πόδι του. Σαν… σουρωτήρι είχε γίνει το δάχτυλό του και το γεγονός του αφαίρεσε το δικαίωμα να προπονείται με αποτέλεσμα να χάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Δεν είναι εύκολο να μένεις μακριά από το παρκέ.

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο Πρίντεζης στο ματς με τον Προμηθέα δεν έκανε κάτι το φανταστικό. Ηταν ξεκάθαρο ότι του λείπει ο ρυθμός. Στα σουτ του και οι προσπάθειές του είναι καλές, όμως τα τελειώματα του δεν είναι αυτά που τον έχουμε συνηθίσει. Λες και τον… έφτυνε η μπάλα και δεν ήθελε να μπει.

Αναμενόμενο αυτό για έναν παίκτη ρυθμού όπως ο Πρίντεζης. Αυτό το διάστημα είναι κομβικό για τον ίδιο. Η αλήθεια είναι πως και αυτός και ο Μιλουτίνοφ, θα ήθελαν να έχουν ένα ακόμα παιχνίδι πριν τον Παναθηναϊκό. Ουτοπικό και εκτός κλίματος, αλλά μία ήττα από τον Προμηθέα (ειδικά στο δεύτερο ματς που παραλίγο να συμβεί) θα τους έδινε το δικαίωμα να έχουν τα αναγκαία αγωνιστικά λεπτά τους.

Οι μέρες αυτές που ακολουθούν είναι μία μίνι προετοιμασία για τον ίδιο. Με τον Προμηθέα ο Σφαιρόπουλος τον άφησε στο παρκέ για 19 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Παρότι το ματς ξέφυγε, ο προπονητής του επέμενε στη χρησιμοποίησή του. Ηταν άστοχος με 2/9 προσπάθειες, όμως το θετικό ήταν ο τρόπος που έμπαινε στις φάσεις, τα 10 ριμπάουντ του όπως γράψαμε νωρίτερα και γενικότερα η παρουσία του στο παρκέ.

Είναι ξεκούραστος και φρέσκος και ίσως αυτό ήταν το ζητούμενο με το… παρκάρισμά του. Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο ταχύτητα για ένα καλό finish…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ